SG.hu

Érintés nélküli fizetés lesz a VOLT Fesztiválon is

Sikerrel tesztelték az érintés nélküli bankkártyás fizetést a VOLT Fesztivál indulása előtt. A nyári fesztiválok áttörést hozhatnak a MasterCard PayPass™ bankkártyák használatában.

A kedden induló VOLT, valamint az azt követő Heineken Balaton Sound és Sziget fesztiválokon a látogatók idén első alkalommal minden árusnál és vendéglátóhelyen használhatják a MasterCard PayPass vagy Maestro PayPass kártyájukat, órájukat, matricájukat. A soproni fesztivál helyszínén a szervezők már túl vannak az érintés nélküli kártyás rendszer előzetes tesztjén is: a fizetést üzemeltető Metapay sikerrel hajtott végre bankkártyás műveleteket minden Magyarországon kibocsátott MasterCard PayPass kártyával, órával és matricával a VOLT fizetőhelyein.

"A 2012-es fesztiválok igazi áttörést jelenthetnek a PayPass számára, hiszen az idei szezonban közel hatszázezer fesztiválozónak lesz lehetősége megismerkedni az érintés nélküli megoldások előnyeivel" - mondta Hemberger András, a MasterCard Europe üzleti vezetője, aki hozzátette: "a lengyelországi tapasztalatok azt mutatják, hogy azok, akik a fesztiválon kipróbálják az érintés nélküli kártyákat, később is használni fogják azokat." Havonta egymillió fizetéssel Kanada után Lengyelországban végzik a legtöbb érintés nélküli bankkártya műveletet a világon. Ebben nagy szerepe van annak, hogy a lengyelországi zenei fesztiválok a látogatói már évek óta élesben tesztelhetik ezt az innovatív fizetési módot.


Michal Skowronek, a vállalat Lengyelországért felelős üzleti vezetője megerősítette, hogy a nyári zenei és filmes fesztiválok nagymértékben hozzájárultak a technológia elterjedéséhez Lengyelországban is: “Az idő az egyik legfontosabb tényező a fesztiválokon, a kártyákkal pedig gyorsan, biztonságosan és kényelmesen lehet fizetni, szemben a készpénzzel. Ezen felül a kártyabirtokosok természetesen a kártya mögött lévő bankszámláról költenek, így nincs szükség arra, hogy készpénzt hordjanak magukkal. A PayPass bankkártya matrica formájában is elérhető, felragasztható akár a mobiltelefonra, így akár 'mobillal' is fizethetünk a rendezvényen" - tette hozzá Michal Skowronek.

Hemberger András szerint az idei nyári zenei fesztiválok jelentősen hozzájárulnak majd a módszer további magyarországi terjedéséhez is, és akár áttörést is hozhatnak a piacon. Míg a 38 milliós Lengyelország idei fesztiváljain már több mint egymillió látogató fizethet ilyen kártyákkal, Magyarországon a becslések szerint közel hatszázezer fesztiválozónak lesz lehetősége megismerkedni az érintés nélküli megoldások előnyeivel. A PayPass 2005-ös bevezetése óta 108 millió kártya, óra vagy matrica került forgalomba a világ 37 országában. Magyarországon jelenleg hat pénzintézetnél van lehetőség PayPass kártya igénylésére, amelyekkel országszerte több mint 2000 terminálon fizethetünk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!