Berta Sándor

Olcsóbb lesz a Kindle Fire

A gyártóktól kiszivárgott információk alapján a következő hónapokban legalább egy új Kindle Fire modell felbukkanása várható. Mindez azt eredményezheti, hogy a korábbi eszközöket az Amazon olcsóbban árulja majd.

A Digitimes tajvani IT-portál cikke szerint az új termék vagy termékek megjelenésével egy időben a kereskedelmi platform minden bizonnyal csökkenteni fogja a Kindle Fire árát. Jelenleg a 7 collos kijelzővel ellátott tábla PC 199 dollárba kerül, az új ár 149 dollár lesz. Ezzel párhuzamosan az esztendő harmadik negyedévében számítani lehet egy szintén 7 collos, 1280 x 800 képpontos felbontású érintőképernyővel szerelt Kindle Fire megjelenésére. Az új táblagép bevezető ára 199 dollár lehet. Amennyiben mindez megvalósul, úgy az Amazon gyakorlatilag lemásolja az Apple-t. Az árcsökkentés célja a raktárak kipucolása és az olcsóbb piaci szegmensek meghódítása.


Az Amazon egyébként azt tervezte, hogy 8,9 és 10,1 collos kijelzővel ellátott tábla PC-ket is piacra dob. A cég azonban leállította az előbbi fejlesztését, míg a 10,1 collos képernyős készülék 2012 utolsó vagy 2013 első negyedévében jelenhet meg a boltokban. A konszern emellett az idei esztendő harmadik negyedévében bemutathatja a 6 collos képernyővel ellátott új elektronikus könyvolvasóját, de az év második felében számítani lehet más kijelzőméretű modellek megjelenésére is.

A Digitimes már március elején arról számolt be, hogy az Amazon annyira megörült a Kindle Fire sikerének, hogy az idén még két új tábla PC-modellt dob piacra. Az egyik 7 collos, a másik 10 collos érintőképernyőt kaphat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)