SG.hu

UPC - Telenor csomag tévével és szélessávval

Új, költséghatékony közös ajánlattal jelentkezik a Telenor és a UPC Direct. A stratégiai együttműködés értelmében június 5-től a két cég egyes szolgáltatásai csomagban, kedvezményes áron is elérhetők. Az egyelőre tesztidőszakra szóló megállapodás célja, hogy a lehető legtöbb ügyfél élvezhesse a szélessávú internet és a műholdas televíziózás előnyeit.

A kiadott közlemény szerint a Telenor és a UPC Direct annak érdekében döntött az együttműködés mellett, hogy minél több ember számára tegyék elérhetővé a lehető legmagasabb színvonalú digitális élményt. Megállapodásuk értelmében június 5-től azokon a területeken is elérhetővé válik a minőségi szélessávú internet és a tévécsatornák széles választéka, beleértve a HD tartalmat is, ahol eddig kiépített vezetékes kábelhálózat híján a felhasználók nem élvezhették azok előnyeit. A Telenor és a UPC Direct új, költséghatékony megoldásának köszönhetően az ügyfelek egy csomagban választhatnak szélessávú mobilinternet és műholdas televízió szolgáltatásokat. A szolgáltatáscsomagok a kezdeti időszakban bizonyos területeken, a későbbiekben pedig országosan is elérhetők lesznek mindkét cég értékesítési hálózatán keresztül.

"Nagysebességű mobilhálózatunk kiépítésével és a Hipernet csomagok bevezetésével országszerte elérhetővé tettük a vezetékes szolgáltatásokkal is versenyképes, szélessávú mobilinternetet. A UPC Directtel kötött megállapodásnak köszönhetően pedig mostantól még több platformon és még többek számára kínáljuk a kompromisszumoktól mentes, minőségi szórakozás élményét" - mondta Sigvart Voss Eriksen, a Telenor Magyarország kereskedelmi vezérigazgató-helyettese.

"A UPC Direct üdvözli a Telenorral kötött partneri megállapodást, melynek eredményeképpen mostantól közös csomagban is kínálhatjuk cégünk kiváló minőségű, felhőtlen otthoni szórakozást nyújtó szolgáltatásait, melyek már most is a legjobb ár-érték arányú szolgáltatások között szerepelnek." - mondta Magnus Ternsjo, a UPC DTH S.à r.l. ügyvezető igazgatója. "Az új szolgáltatáscsomagot jelentős mérföldkőnek tekintjük, mely mutatja elkötelezettségünket kínálatunk folyamatos fejlesztése iránt. Ügyfeleink számára nagy előnyt jelent az, hogy a UPC Direct mostantól valódi multiplay szolgáltatóként léphet piacra. Értékesítési csatornáink nagy örömmel várják, hogy együttesen kínálhassák ügyfeleinknek a két szolgáltatást."

A Telenor sebességalapú, újgenerációs mobilhálózatára optimalizált Hipernet 5, 7, 21 és 42 tarifacsomagjai korlátlan belföldi böngészést és emailezést tesznek lehetővé.[1] A két legnagyobb csomag mellé a mobilszolgáltató 100 GB éjszaka felhasználható extra multimédiás belföldi adatmennyiséget is kínál.

A UPC Direct különböző csomagjaiban 18 digitális csatornától 87 csatornáig terjedően vehetnek igénybe televíziós szolgáltatást az előfizetők, valamint mindegyik csomagba több digitális rádiócsatorna is tartozik. Mindemellett számos kiváló mozicsomag - köztük az HBO - közül választhatnak az ügyfelek, valamint megrendelhetik a magyarországi műholdas televíziós piac egyik legszéleskörűbb HD csomagját is. A szolgáltató a televíziózás élményét tovább növelő digitális videórögzítőt is kínál. A közös ajánlatban minden UPC Direct csomag mellé lehet Telenor Hipernet előfizetést választani.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • donceleger #5
    Lehet, hogy van olyan, ahol nincs! Pestet gyűlölöm, még átutazóba se nagyon, ha nem muszáj! Amúgy városi vagyok, de mamámék faluban élnek nem messze a magyar határtól. Kb 1000 fő lélekszámmal. Optikai kábel az nincs, de t-home terület, és nemhogy csak internetük van 5 mbit/s, de még iptv is kiépíthető volt az adsl kábelen! Ami eleve sávszélesség emelést jelent, vagyis megy az iptv és az 5 megás net egyszerre!
    Hoppá!
  • MrGer #4
    "Még a legeldugottabb faluban is van vezetékes net, amire rá lehet nyomni 5 megás netet!" - igazi Pesti vagy nagyvárosi gondolkodás..

    Nógrád megyében, Pesttől alig 80km-re van olyan falu, ahol 1mb sincs... :(((

    Nálunk 1mb-os van (ADSL, Invitel), telefonvonalon, és ezért 8000körül (telefon alap is benne van) fizetek... Válts nagyobbra, már hallom is... De ki fektet be egy kb. 50fős falu (és a környéken 100-250fős faluk vannak) kihúzni +3 km optikai kábelt... A parasztnak jó az, ami van, úgyse kell más a disznótartás mellé..

    magyarOrszág, 2012.jún.
  • donceleger #3
    Igen, forgalomkorlátos, mint minden mobilnet előfizetés szinte bármelyik szolgáltatónál! Illetve ezt két részre lehet osztani! A böngészés és emailezés, vagyis a kevesebb adatforgalommal párosuló tevékenységek korlátlannak minősülnek, de a nagyobb adatforgalmat generáló tevékenységek, mint pl, fájlcserélések p2p keresztül, vagy torrent, esetleg ftp - bár utóbbit nehezebb korlátozni, de a nagyobb adatforgalmat látják és azonnal korlátozhatnak.

    Idézek a Telenor honlapjáról a Hipernet csomagokból:

    "A korlátlan e-mail és böngészés szolgáltatáson felül az egyéb forgalomtípusokra használható, havidíjba foglalt belföldi adatforgalmi keret"

    Ez csomagonként változó 2-20 GB. Vagyis az egyéb forgalomtípusba tartoznak amiket említettem, illetve az online video tartalmak is.
    Idézet a 100 GB extrára vonatkozóan:

    "Szolgáltatásunk 2 éves hűség esetén díjmentesen elérhető a hűségidő végéig, és bármilyen típusú forgalomra felhasználható 24.00 és 07.00 óra között, az adott számlázási ciklus végéig."

    Vagyis ezt bármilyen forgalomra használhatod, de csak éjszaka!

    Erre meg azért van szükség, mert a mobilnet nem olyan, mint a kábeles, ahol ha veszel 25 megabites netet, akkor annyit is kapsz, hanem itt maximum pl 21 megabit a sebesség, de ha minél többen vannak a mobilneten egy időben, akkor csökken a sebesség is. Éjszaka kevesebben lógnak a hálón, így ezt a tevékenységet jobban kihasználhatják ebben az időszakban!

    Mindenesetre nagyon durvák az árak, a 21 megabites Hipernet 6090Ft! Nekem ennyibe fáj a vezetékes telefon+IPTV családi csomag+25 megabites net optikai hálózaton! Itt meg csak az internet kerül ennyibe és még korlátozzák is rendesen!
    Nem azért, de böngészésre meg emailezésre az 5 megabit is bőven megfelelő, kisebb csomag már szinte sehol sincs, ezért is nem írtam kisebbet, de elég lenne kisebb is!

    Szerintem ez a mobilnet a világ legnagyobb lehúzása, de mivel még mindig kapható, így gondolom sokan beleugornak! Nem értem miért????
    Még a legeldugottabb faluban is van vezetékes net, amire rá lehet nyomni 5 megás netet!

    Amúgy meg arról nem is beszélve, hogy manapság a szolgáltatók tarifacsomagjaiban is van leforgalmazható adatmennyiség, a mai mobilok meg már mindegyike működik modemként, újabbak hotspotként, a böngészést azzal is meg lehet oldani! Letölteni úgysem lehet a mobilnettel, akkor kérdem én, minek egyáltalán mobilnet? Mondom, nagy lehúzás az egész!
  • hunwhite #2
    Szerinted! A lényegben egyetértek, de viszont vannak területek ahol tényleg gáz az elérés...a telenorral kapcsolatban nem tudok nyilatkozni, de ha így van akkor kapják be a nyomik! Mi az, hogy extra 100 GB éjszaka??????? Mert nappal forgalomkorlátos vagy mi a tököm ennyi pénzért??????
  • donceleger #1
    "valamint megrendelhetik a magyarországi műholdas televíziós piac egyik legszéleskörűbb HD csomagját is."

    Elsősorban ez ütött nagyot, konkrétan 6 db csatorna van benne, melyek közül van angol is, vagyis pár darab rögtön kiesik szerintem több ember esetében is, meg aztán az amúgy is ingyenesen fogható HD csatornák, mint pl az M1, M2 és Duna HD nincsenek is a csomagban! Komolyan a legszéleskörűbbek egyike??????
    Oké, most jön az Eurosport és Eurosport 2, de ezekkel nem váltják meg a világot e téren!
    A T-Home 7 csatornát kínál és mind magyar! Van M1, M2 és az Eurosport is, van mozicsatorna és mindegyik magyar nyelvű! Ez már eleve szélesebb kínálat!
    De a legszélesebb kínálat az Invitelé, ők 16 HD csatornát is adnak azt hiszem 2700 Ft-ért! Nem kérdés, hogy kié a legszélesebb, ráadásul van neki a Digisport HD is, így a BL meccseket is HD-ban élvezheti, akinek van!
    Mondhatni, hogy a UPC a leggázabb ezen a téren, ráadásul most egy mobilszolgáltatóval is összeáll, ahelyett, hogy a saját hálózatát építené ki még jobban! A Hipernet szép és jó, de csak böngészéshez és emailezéshez, letöltésre, torrentezére nem használható. Az előbbihez meg nem kell hipernet, arra egy sima 3 megás net is tökéletesen megfelel.
    Szerintem ez a szart-szarral kombinálás tipikus esete.