MTI

A Jobbik tiltakozik a telefonadó áthárítása ellen

A Jobbik minden lehetséges alkotmányos eszközzel küzdeni és tiltakozni fog a telefonadó lakosságra történő áthárítása ellen, a kormányt pedig "álszemérmesnek és hazugnak" tartják, amiért eltűrik a lakosság újabb sarcolását - jelentette ki Volner János és Z. Kárpát Dániel ellenzéki képviselők szerdai sajtótájékoztatójukon.

Volner János emlékeztetett rá: két hete a Telenor, kedden pedig a Vodafone jelentette be, hogy az új telefonadó bevezetése miatt változtatnak a tarifáikon és új adót érvényesítik tarifáikban. Szerinte "álszemérmes és hazug" a kormány hozzáállása. Látszólag a vállalati szektorra vet ki adókat, de ugyanakkor engedi áthárítani azokat - hangzott el. Emlékeztetett rá, hogy a kabinet ugyanezt az utat folytatta a bankadó esetében is.

Z. Kárpát Dániel hangsúlyozta, hogy a kormány az elmúlt időszakban 27 új adót vezetett be, ebből csak a Széll Kálmán Terv 2.0 keretein belül ötöt. Ráadásul ezeknek az adóknak csak nagyon kis részét nem az emberek fizetik meg, holott a kormány például a telefonadó áthárítását könnyedén megakadályozhatná, ha ezt nem a forgalomra, hanem közvetlenül a cégekre vetné ki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mrzed001 #2
    + 1
  • Hirvaer #1
    Akkor már ketten vagyunk