MTI

Nem tetszik az EU-nak a mobilhívásokat terhelő adó

Neelie Kroes digitális területért felelős uniós biztos szóvivője szerint az uniós szabályokkal és a józan ésszel is ellentétes, hogy Magyarországon kétszer akkora adó sújtja a mobilhívásokat, mint a környező országokban.

Ryan Heath a Twitteren foglalkozott a Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter által bejelentett intézkedéssel, amely az eddigi 2 forintról 3-ra növeli a vállalkozások által fizetendő távközlési adót. A digitális területért felelős uniós biztos szóvivője úgy fogalmazott: "miért kétszer akkora a mobilhívások adóterhe Magyarországon, mint a környező országokban? Ezt mi is szeretnénk tudni". "Tudták, hogy Magyarországon és Norvégiában ugyanannyiba kerülnek a mobilhívások, de a norvégok fizetése hétszer akkora?" - tette hozzá.

Az Európai Bizottság korábban mind a távközlési szektorra kivetett válságadó, mind a telefonhívások és szöveges üzenetek után fizetendő távközlési adó miatt kötelezettségszegési eljárást indított Magyarországgal szemben. A szóvivő csodálkozását fejezte ki, amiért a magyar kormány a telefonadó emelését tervezi, amikor már az alacsonyabb adókulcs miatt is bírósághoz fordult az Európai Bizottság. "Így lehet értelmetlenül ártani a gazdaságodnak" - tette hozzá egy másik rövid üzenetben. A szóvivő a kérdésre, hogy ez jelent-e újabb kötelezettségszegési eljárás elindítását, jelezte, hogy az Európai Bizottság már korábban elmondta, hogy álláspontja szerint a telefonadó uniós jogot sért.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • trogi #5
    Krausz miért ideges? Csak nem részesedése van a távközlési szektorban?
    Hát akkor most majd beéri az ócskább vibrátorral.
  • rajdi #4
    Ha levinnék a telefondíjakat a tizedére, meg ezzel együtt sok mást is ilyen arányban, hova tennénk azt a sok norvég, svéd vagy német emigránst aki egy jobb életformáért hagyná el hazáját, hogy itt folytassa életét? Ez csupán egy egészséges védekező mechanizmus :)
  • jeti00 #3
    " álláspontja szerint a telefonadó uniós jogot sért" de szeretném azt látni, hogy az államnak vissza kell fizetnie az eddig beszedett pénzt. legalább csődölhetnénk és eltakarodhatnának a politikusok
  • Treviz #2
    Tegyük hozzá, hogy az impotens kormánynak is köze lehet ahhoz, hogy érzékeli a bajt, de nem tesz semmit.
  • szabolacika #1
    "Tudták, hogy Magyarországon és Norvégiában ugyanannyiba kerülnek a mobilhívások, de a norvégok fizetése hétszer akkora?"
    Ezt talán nem a kormánytól kellene kérdezni, hanem a szolgáltatóktól...