Napi Online

A Deutsche Telekom nyakán marad amerikai lánya

Úgy tűnik, nem tud teljesen megszabadulni amerikai leányvállalatától a Deutsche Telekom, miután a versenyhatóság döntése miatt decemberben meghiúsult a leányvállalat értékesítése egyik nagy versenytársának, az AT&T-nek.

A cégért 39 milliárd dollárt kapott volna a Telekom. Továbbra is keresik azokat a hosszú távú megoldásokat, amelyek segítségével javíthatnának az Egyesült Államokban folytatott tevékenységük jövedelmezőségét, de a T-Mobile USA teljes eladása valószínűtlen − jelentette ki a DT éves közgyűlésén René Obermann, a vállalat vezérigazgatója a Dow Jones tudósítása szerint.

A cégvezető úgy véli, hogy vagy sikerül növelniük a megtérülési mutatókat, vagy csökkenteniük kell az USA-ban befektetett tőkéjüket. A német vállalat az elmúlt időszakban felgyorsította a T-Mobile USA technikai fejlesztéseit, ám a negyedik legnagyobb amerikai mobilszolgáltató így is késésben van a negyedik generációs hálózatok telepítésében. A cég egyedüliként amerikai szolgáltatók között nem kínál kedvezményes iPhone-vásárlási lehetőséget az előfizetőknek, így nem csoda, hogy az utóbbi időben számos ügyfele felmondta a vele kötött hosszú távú szerződést.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • chuky123 #3
    Minek kellett T-comnak megvenni az amerikai telefontársaságot? Ma már ezek szerint nem akkora biznisz a telefonbiznisz. Főleg nem usában ahol nem ilyen rabló árak vannak mint nálunk. Hehe nyakán maradt meg is érdemli.
  • DeviloftheHell #2
    kedvezményes iphone vásárlási lehetöség :D:D:D:D:D
  • szgege #1
    :DDD