SG.hu

Véna alapú beléptetési rendszer egy budapesti irodaházban

Holnap adják át Közép-Kelet Európa első véna alapú beléptetési rendszerét, amely technológia magyar-japán innovációs együttműködés eredménye és a világon egyedülálló.

A Nemzeti Innovációs Hivatal új irodaházában kerül átadásra Közép-Kelet Európa első véna alapú beléptetési rendszere, melyet egy magyar K+F csoport fejlesztett ki a Fujitsu hivatalos fejlesztőjeként. Az új technológiának köszönhetően már a múlté a belépési kártyák elhagyása, kulcsok, belépők keresése. A kulcsot mindig magunkkal hordozzuk, mivel a vénaszenzor a végtagban található vénastruktúrát detektálja és ez alapján azonosítja be a személyt. A megoldás a világon egyedülálló és magyar - japán együttműködés eredménye, kiemelkedő hazai fejlesztési hozzájárulással.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sofi #2
    Mindig csodálattal adózom a technikai újdonságoknak, ezúttal sincs másként. Ám a cikk alábbi állításával vitatkoznék:"Az új technológiának köszönhetően már a múlté a belépési kártyák elhagyása, kulcsok, belépők keresése." Bármilyen lelkes fogadtatást érdemel a hír, azért nem kellene rádobni még egy lapáttal. Ki gondolja komolyan, hogy a százmilliókért, ha nem milliárdokért kiépített, meglévő beléptető rendszereket egyhamar fölváltja ma az új technológiával készített beléptető kapu? És ha valahol kitalálják, hogy még biztonságosabb egy másfajta azonosítási elv alapján működő rendszer, akkor majd ezt is lecserélik?
    Arról nem is szólva, hogy biztosan tévedhetetlen az új módszer? Mondjuk, mi van akkor, ha a tárolt vénaszerkezetet mutató végtagot baleset éri, vagy egyszerűen megsérül az a terület, amely az információt hordozza? Netán egy szándékos műtéttel teszik a berendezés számára azonosítathatlanná? Nem gondolom, hogy a beléptető kártyákat rövid időn belül bármilyen más eszközzel felcserélnék, már csak anyagi okokból sem.
  • Hengelhoffer #1
    Hát ettől a cikktől nem lettem okosabb. Kár volt megírni.
    Minden belépésnél fel kell gyűrni az ingujjamat? Hogy működik? Stb.