Berta Sándor

A Loewe tévégyártóval szemezik az Apple

Bennfentesektől származó információk alapján a kaliforniai konszern egyik lehetséges jövőbeli felvásárlási célpontja a Loewe tévégyártó vállalat lehet.

A hírről az AppleInsider tudósított. A lap azt írta, hogy az Apple megpróbálja megvásárolni a társaságot és már meg is kezdődtek a tárgyalások. Az Apple ügyeiben jól tájékozottnak számító oldal úgy tudja, hogy a tengerentúli cég közel 90 millió eurót kínált a Loewe AG-ért. A hírre azonnal 3 százalékkal erősödtek a Loewe részvényei. A vállalatnak május 18-ig kell reagálnia az ajánlatra. Roland Raithel, a Loewe szóvivője időközben cáfolta a felvásárlási tervet, mondván: a hírnek nincs valóságalapja.


Ugyanakkor több dolog is a felvásárlás, illetve az együttműködés mellett szól. A Loewe nagyon is jól illene az Apple portfóliójába, a vállalat ugyanis az elmúlt időszakban nagyon ügyelt rá, hogy felsőkategóriás termékei kompatibilisek legyenek a kaliforniai konszern megoldásaival. Csúcsminőségű hangszórói vezeték nélkül is összeköthetők az Apple eszközeivel, ráadásul a Loewe televíziói egyébként sem az átlag pénztárcájú vásárlóknak készülnek, így ezek a termékek kitűnően illeszkednének az Apple készülékei közé.

Van azonban más szempont is. A legtöbb Loewe-részvény, az összes papír közel 30 százaléka a japán Sharp kezében van, a Sharp pedig az almás társaság egyik legfőbb partnere lehet az Apple TV piacra dobása kapcsán. Az Apple számára valódi kincsesbányát jelenthetne a Loewe mérnökeinek tapasztalata, hiszen a német gyártó 1929 óta van jelen a televíziópiacon és jelenleg a világ 50 országában 1000 embert foglalkoztat. Azt aligha lehet vitatni, hogy az üzlettel a Loewe is rendkívül jól járna, hiszen az Apple segítségével stabilizálhatná helyzetét és növelhetné a bevételeit.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • narumon #6
    Ez hol lett itt kimondva?
    A drága készülék != túlárazott készülék.
  • Bannedusermail #5
    "ráadásul a Loewe televíziói egyébként sem az átlag pénztárcájú vásárlóknak készülnek, így ezek a termékek kitűnően illeszkednének az Apple készülékei közé."

    Ba, legalább a lényeget kimondták, hogy az apple túlárazza a termékeit.
  • csimmasz #4
    Úgy értettem az árához képest van e az a + benne vagy csak mivel drága és dizájnban erős ezért akinek van pénze ezt veszi mint egy státusz szimbólumként.
    Mint modjuk telefonban a Virtu az sem nagy szám ha azt nézzük mit tud a csúcs készülékekhez képest tudásban de mégis egy tonna pénz, igaz ott van mellé szolgáltatás is + ban.
  • Cat #3
    ha nem lenne jó, akkor nyilván megszűnne.
  • kvp #2
    A loewe lcd paneljeit a sharp gyartja, ami az apple beszallitoja is, tehat igazabol nem tudom, hogy miert lenne szukseg egy kulso cegre. Szoftver (ios, apple tv) es hardver is van (apple monitorok, imac) az apple cegen belul. Egy atlag imac es egy intelligens tv kozott a legnagyobb kulonbseg a tuner es az hogy nem ios fut rajta.
  • csimmasz #1
    Azt tudom hogy a loewe nagyon drága de van is olyan jó mint az ára?