SG.hu

Budapesti hackert fogott el a rendőrség

A Nemzeti Nyomozó Iroda eljárást indított egy 35 éves budapesti férfi ellen visszaélés kábítószerrel és számítástechnikai bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Az NNI munkatársai 2012. április 26-án a Budapesten, a IX. kerületben fogták el a gyanúsítottat. A lakásán megtartott házkutatás során számítástechnikai eszközöket, adathordozókat, valamint egy kisméretű marihuana ültetvényt foglaltak le a nyomozók. Az akciót több hónapig tartó előkészítő munka előzte meg. Az NNI munkatársai az ügyben érintett szervezetekkel együttműködve végezték a felderítést.

A kiadott közlemény szerint az eljárás alá vont férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy különböző tulajdonú- és kezelésű, de egyenként is nagy látogatottságú weboldalak kiszolgáló szervergépeit törte fel, illetve kísérelte meg feltörni, és azok háttértárolóiról megpróbált bizalmas, illetve személyes adatokat megszerezni, néhány szerver működésében időszakos működési zavart okozott.

A lakásának bútorzatában elrejtett "miniatűr" kábítószer-ültetvény az átlagot meghaladó professzionalitással volt kiépítve. A "miniültetvény" energiaigényét engedély nélkül vételezett elektromos árammal biztosította a gyanúsított. A Nemzeti Nyomozó Iroda az eljárást a gyanúsított őrizetbe vétele mellett folytatja.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!