Napi Online

Megingott a Netflix

Közel 15 százalékkal zuhant tegnap a Netflix papírjainak árfolyama. A videókölcsönző ugyan a vártnál enyhébb, 4,6 millió dolláros veszteségről számolt be, ám a borús kilátások már megijesztették a befektetőket.

A társaság ugyanis jelentős mértékben visszafogta a második negyedévre az online streaming ügyfélszáma bővülésére vonatkozó előrejelzését. Ezen szegmens bővülése létfontosságú a társaság szempontjából, amely fokozatosan erre tolja el a korábban vörös borítékokban kiküldött dvd-filmekre kihegyezett fő profilját. Ráadásul a cég csak az ügyfélszám folyamatos növekedésével tudja ellensúlyozni a film és tv-műsorok egyre meredekebb költségeit.

Az előrejelzés mindenesetre erős jel a piacnak, hogy véget ért a Netflix növekedési sztorija − mondta a Reutersnek Michael Pachter, a Wedbush Securities elemzője. Az egykor a techpapírok egyik üdvöskéjének számító cég részvényeinek árfolyama a tavaly júliusi 304,79 dolláros csúcs után novemberben 62,37 dolláron ütötte mélypontját, miután a társaság menedzsmentje több meggondolatlan és hatalmas ügyfélelvándorlást előidéző üzletpolitikai lépés után visszatáncolni kényszerült.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)