SG.hu

Felhőszolgáltatással akar előretörni a Telenor

A Telenor bejelentette, hogy kínálatát oyan értéknövelt szolgáltatásokkal is bővítette, melyek segítségével a kis- és középvállalkozások jelentős mértékben csökkenthetik informatikai költségeiket.

A cég közleménye szerint a Webiroda igénybevételével a vállalkozások IT beruházások nélkül juthatnak biztonságos és jogtiszta szoftverekhez fix havidíjért. A szolgáltatások hátterét a magyarországi központú CE On-Demand (Central Europe On-Demand Zrt.) biztosítja a Microsoft szoftvereivel. A sajtótájékoztatón Sipos Judit, a Telenor vállalati értékesítési igazgatója elmondta: "A Telenor Magyarországon, magyar partnerrel fejlesztette ki a teljesen az adott vállalatra szabható felhőszolgáltatását. Az elmúlt pár hónap próbaüzeme során 2500 felhasználó választotta a Webirodát. Ez a siker annak köszönhető, hogy ügyfeleinknek már a kezdeti igényfelmérés során egy egyszerű alkalmazás segítségével azonnal meg tudjuk mutatni, hogy a Webiroda igénybevételével mekkora költséget takaríthatnak meg. Tapasztalataink alapján az átlagos informatikai megtakarítás meghaladja az 50%-ot".

A bejelentésen Klausz Ferenc, a Telenor vállalatfejlesztési vezérigazgató-helyettese hangsúlyozta, hogy világszerte egyre inkább elmosódnak a határok a távközlési és az informatikai vállalatok között. Ma már az üzleti ügyfelek olyan szolgáltatáscsomagokat kapnak mobilszolgáltatójuktól, melyek egyszerre tartalmazzák az alapvető informatikai és távközlési szolgáltatásokat. "Nemcsak a lakossági ügyfelek használják egyre inkább a mobilinternetet a vezetékes internet helyett, hanem az üzleti ügyfelek is. Azzal, hogy a mobilinternethez most már Webirodát is kínálunk, jelentős lépést tettünk abba az irányba, hogy átfogó üzleti megoldásokkal segítsük vállalati ügyfeleink eredményességét", mondta a vezérigazgató-helyettes.

A Telenor Webiroda mellé a társaság adatközponti szolgáltatásokat is kínál: az év elején indított szolgáltatás iránt egyre nagyobb az érdeklődés, mivel egyre több vállalkozás ismeri fel, hogy ez a megoldás biztonságos működést tesz lehetővé, rugalmas bővíthetőséggel. Az újlehetőség előnye, hogy igénybevételéhez nincs szükség egyszeri jelentős kiadással járó informatikai beruházásra, helyette havidíjat kell fizetni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!