MTI

Szlovákiában sok a kisösszegű netes vásárlás

A szlovákok kisebb összegekért, de több árut vásárolnak az internetes üzletekben, mint a magyarok vagy a csehek - adta hírül a SITA szlovák hírügynökség hétfőn.

A három ország internetes vásárlási szokásait összehasonlítva kiderül, hogy az egyszeri megrendelés összege Szlovákiában a legalacsonyabb, átlagosan 105 euró. A magyarországi vásárló viszont átlagban ennél már többet, 138 euró körüli összeget költ egy rendelés alkalmával, a legtöbbet pedig az internetes üzletek csehországi vásárlói hajlandóak egy alkalommal kifizetni: esetükben az egyszeri vásárlás átlagos összege 167 euró.

A szlovákiai vásárló ugyan alacsonyabb értékben rendel, ellenben egy rendelés alkalmával több darabot, mint magyarok vagy a csehek. A szlovákiai vásárló átlagban egy rendelés alkalmával 2,7 darab árut vásárol. Csehországban viszont az egy vásárlás során átlagban 1,9 terméket, Magyarországon pedig 1,4 darab terméket vesznek meg.

Megrendelt darab alapján Szlovákiában a háztartási gépek vezetik az eladási listákat, Magyarországon és Csehországban viszont a számítástechnika szegmensébe tartozó áruk a legkeresettebbek. Az eladott áruk összege alapján azonban már más a helyzet, ebből a szempontból mindhárom országban a háztartási gépek piaca bonyolítja a legnagyobb forgalmat, ezt a szegmenst követik a számítástechnikai berendezések és a mobiltelefonok.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • chuky123 #1
    Ebböl mi derül ki? Hogy a Szlovákok sporolosabbak mint a magyarok