SG.hu

Az év alkalmazása lett a Sortpad nevű fotórendező

A Smartmobil konferencián jelentették be, hogy az elmúlt év hazai alkalmazásterméséből a Genio Studio Kft. Sortpad nevű fotórendező alkalmazása a legjobb.

"A Sortpad egy teljesen nyilvánvaló problémára ad frappáns megoldást. Míg korábban a fényképek rendezése könyvtárak létrehozásával és órákon keresztül tartó "egerészéssel" járt, most készült végre egy nagyméretű színes távirányító, amelyen úgy lehet a fényképeket szortírozni, mintha papírra előhívott képeket dobnánk különböző színű dobozokba. Ez az intuítiv interfész tervezlés egyik kitűnő példája."- mondta Szépvölgyi Tamás, a Sanoma Mobilmédia portfoliójának igazgatója a díjátadás után.


A Sortpad két elemből áll, egy ingyenes számítógépre telepíthető szoftverből, illetve az iPhone és iPad készülékekre telepíthető fizetős alkalmazásból. Az app a számítógéppel szinkronizálva segít a fényképeket címkékkel ellátni és a számítógépen tematikus mappákba rendezni. Mindezt az alkalmazás az érintőképernyő lehetőségeit kihasználva a legtermészetesebb kézmozdulatokra építve teszi lehetővé, így meggyorsítva az eddig időigényes folyamatot.

A versenyen magyar fejlesztésű alkalmazások indulhattak, melyeket az öt tagú zsűri értékelt. A zsűri tagjai Dobó Mátyás, Dojcsák Dániel, Makra Zsolt, Ördög Nóra és Szépvölgyi Tamás voltak, az értékelésben a funkcionalitás, a kezelhetőség, az innováció, a megjelenés, a stabil működés mellett fontos szempont volt, hogy az alkalmazás mögött átgondolt üzleti modell legyen. A verseny szoros eredménnyel zárult, a második helyen az Aegon Angyal Pro, a harmadikon az iMenetrend alkalmazás végzett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #1