SG.hu

A Huawei nem adta fel ausztrál hálózatépítési tervét

A Huawei továbbra is reménykedik abban, hogy Ausztrália NBN projektjében szerepet vállalhat, annak ellenére, hogy a hálózat megvalósításáért felelős NBN vállalat és az ausztál nemzetbiztonsági tanács jelenleg, közvetve visszautasította a vállalat indulását a projektben.

A Huawei közleménye szerint mint Kína legnagyobb, magánkézben lévő vállalata továbbra nyitott és azon dolgozik, hogy megtalálja a módját annak, hogy az ausztrál kormány a hálózati biztonságot érintő kérdéseire megnyugtató válaszokat adjon, még akkor is, ha azok nem kimondottan a céget érintették (hanem általában a Kínából kiinduló, hacker tevékenységet jelölték kizáró okként).

Kiemelik, hogy a világ 9 globális NBN infrastruktúrájából nyolcat a Huawei épít ki, így például az Ausztrália szomszédságában fekvő Új-Zélandon, az Egyesült Királyságban, Szingapúrban vagy Malajziában. "Nem érhettünk volna el ilyen sikereket, ha az ügyfélek nem bíznának meg minden szempontból a cégünkben. A Huawei, mint piacvezető gyártó, az innováció egyik jelenlegi központjából, Kínából ezeknek a kérdéseknek érthetően kerül elsőként a frontvonalába. A hálózat biztonsági kérdéseket természetesen mindig megnyugtatóan tisztázni kell, mert az a gyártókat, az ügyfeleket, a végfelhasználókat és a kormányzatot egyaránt érinti." A Huawei Ausztrália hosszútávú befektetéseit és üzletvitelét egyébként nem befolyásolja ez a döntés.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!