SG.hu

Az oktatás digitális átalakításába is besegít a Huawei

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter és a Huawei Technologies regionális elnöke, James Li írt alá együttműködési megállapodást Sanghajban.

A magyar tárcavezető Orbán Viktor miniszterelnök kíséretében utazott Kínába, hogy részt vegyen az első Kínai Nemzetközi Import Expón (CIIE). Az innovációs minisztérium a rendezvényen önálló bemutató napot is tart majd november 8-án a magyar innovációkról, fejlesztésekről. A szándéknyilatkozat értelmében a Huawei a következő években segíti a szélessávú internet kiépítését Magyarországon annak érdekében, hogy a tervezett ütemezésben megvalósulhasson az a kormányzati cél, miszerint 2025-ig a magyar háztartások 90 százalékában elérhetőnek kell lennie a 100 Mbit/sec letöltési sebességű világháló-hozzáférésnek.

A vállalat a megállapodás szerint a világ egyik vezető mobilhálózati gyártójaként és a hazai 5G Koalíció alapító tagjaként, az 5G-n működő adatközpontok, adattárolók, az ún. Dolgok Internetéhez szükséges infrastruktúra kiépítését, korai kereskedelmi alkalmazásait is előremozdítja majd Magyarországon.

Palkovics László az aláírást követően elmondta: „A hazai 5G mielőbbi kiépítésében számítunk a Huaweire. A vállalat a fenntarthatóságot szem előtt tartó okosváros megoldásaival a környezetvédelemben és az életkörülmények javításában is segíteni kívánja Magyarországot, például az intelligens közlekedési rendszerek bevezetésének támogatásával. A minisztérium és a cég együttműködik továbbá a Digitális Jólét Program céljainak megvalósításában és az oktatás digitális átalakításában is.” A miniszter az aláírási ceremónián örömét fejezte ki amiatt, hogy a közelmúltban a Huawei is csatlakozott a nemrégiben általa életre hívott Mesterséges Intelligencia Koalícióhoz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!