MTI

Költészet napi SMS-versekre írtak ki pályázatot Tolnán

Sms-versekre írt ki pályázatot a költészet napjához kapcsolódva a tolnai Bezerédj Pál Szabadidő Központ és Könyvtár, amely április 11-én meg is jutalmazza a legjobb "karakterspórolós" költemények szerzőit.

Az intézmény az sms nyelvezetén készült, a nyelvi játékosságot, újítást kifejező, legtöbb 640 karakteres poétikai alkotásokat vár, amelyeket a szervezők telefonszámára is el lehet küldeni. A pályázatot két korosztályban, 18 évesnél fiatalabbaknak és annál idősebbeknek hirdették meg. Elsősorban a diákoknak szól a felhívás, akikhez így szeretnénk közelebb hozni a költészetet - mondta Pakulár Erika szervező, hozzátéve, hogy ötletes, szellemes írásokra számítanak, amelyekben a "költők" a telefonos üzeneteket jellemző rövidítésekkel is élhetnek.

A legjobb művek szerzői - kategóriánként az első három helyezett - április 11-én, a költészet napján könyvjutalmat vehetnek át a tolnai versmaraton alkalmából, amelyet második alkalommal hirdetett meg a tolnai szabadidőközpont. A tavaly először rendezett, tizenkét órás versolvasáson több mint háromszázan olvastak fel klasszikus és kortárs magyar költőktől. Az idei "verslánc" részesei a maratoni felolvasás végén a Versdiszkó címet viselő összeállításban megzenésített költeményeket hallhatnak majd a tolnai Devalami együttes előadásában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!