Alex

Szolgáltatók felé nyit a PayPal

Már nem csak termékekért, hanem szolgáltatásokért is lehet fizetni a rendszerrel. A vállalat kezdetben több mint 250 szolgáltatóval és 1500 digitális termékekkel kereskedő partnerével kezdi meg az együttműködést.

John Donahoe, a PayPal-t is tulajdonló eBay ügyvezetője a barcelonai Mobile World Congress keretében jelentette be az online fizetőrendszer legújabb fejlesztését, a PayPal Szolgáltatói Fizető Rendszert, mely lehetővé teszi, hogy ezentúl ne csak termékekért, de szolgáltatásokért is fizethessenek PayPal-lel a vásárlók. David Marcus, a PayPal mobilfejlesztésekért felelős alelnöke szerint ahhoz, hogy a kezdeményezés sikeres legyen a szolgáltatóknak is át kell értékelniük saját minőségi követelményeiket, fokozniuk kell a kifizetések rugalmasságát, valamint gyakorlattá tenni a módszert.

A PayPal már el is kezdte az együttműködését Spanyolország legnagyobb jegyértékesítő vállalatával, az Entradas.com-mal, lehetővé téve a vásárlóknak, hogy sorbanállás helyett mobiltelefonjukkal fizethessenek a jegyekért. A cég szintén együttműködik a Yotel szállodalánccal, amelynek vendégei már PayPal-en keresztül, okostelefonjukkal is foglalhatnak szobát a hálózat new york-i, valamint a Heathrow és az amsterdami Schiphol reptereken lévő szállodájáiba. Az utazók a Yotel weboldalán foglalhatnak és fizethetnek készülékükkel, még alkalmazás letöltésére sincs szükség.


Szintén Barcelonában jelentették be az eBay együttműködését a leggyorsabban növekvő Egyesült Királyság-beli mobilszolgáltatóval, a Three.co.uk-el. A megállapodás lényege, hogy a szolgáltató által eladott Androidos okostelefonok előre telepített eBay alkalmazással érkeznek a felhasználókhoz.

A konferencián kiemelték az eBay vezető szerepét a mobil kereskedelem területén. A legnagyobb nemzetközi aukciós piactér 2011-ben összesen 5 milliárd dollárnyi forgalmat bonyolított mobilalkalmazásán keresztül, míg a PayPal mobilfizetések mintegy 4 milliárd dollárnyi forgalmat tettek ki. A két mobilalkalmazást eddig több mint 70 millióan töltötték le világszerte. Az eBay 2012-re már 8 milliárd, míg a PayPal 7 milliárd dolláros forgalommal számol mobiltelefonon keresztül. A Juniper Research kutatása szerint egyébként a digitális javak piaca 2014-ig várhatóan 220 milliárd dolláros iparággá nő.

"A mobil kereskedelem megváltoztatja az emberek vásárlási és fizetési szokásait, valamint a módszert is, ahogy a kereskedők elérik fogyasztóikat. Új trendeket láthatunk kialakulni, a vásárlók irányítani akarnak és bárhol, bármikor szeretnének vásárolni. Mi erre teremtünk lehetőséget. Az eBay és a PayPal diktálja jelenleg a mobil kereskedelem fejlődésének irányát karöltve számos szolgáltatóval, kereskedővel és vásárlóval világszerte. Célunk, hogy olyan rendszert üzemeltessünk, amely bármit, bárhova eljuttat és a legjobb vásárlói élményt nyújtja a világon bárkinek" - mondta el John Donahoe, az eBay ügyvezetője.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!