Gyurkity Péter

LG Optimus 4X HD, nyolc ZTE-újonc

Nem bír magával a címben szereplő két gyártó, hiszen bár mindketten több okostelefont mutattak be az elmúlt napokban, most további változatok érkeznek.

Mi is beszámoltunk a most megjelenő, illetve várható megoldásokról, jól látható, hogy mind az LG, mind pedig a kínai ZTE több eltérő fejlesztés piacra dobásával kacérkodik. Előbbi nem is vár kínálatának bővítésével, hiszem már be is futott az Optimus 4X HD, amely nevének megfelelően négymagos processzorral érkezik.


Ez a négymagos Tegra 3 chip 1,5 GHz-en fut, és tartalmaz továbbá egy ötödik magot (Companion Core) is, amely a legegyszerűbb feladatokat hajtja végre, amikor nincs igazán szükség nagy erőbedobásra - ezzel is kitolhatjuk az akkumulátor működési idejét. A kijelző egy 4,7 hüvelykes True HD IPS LCD, 1280 x 720 pixel felbontással, ehhez pedig 1 GB RAM, 16 GB-os belső tároló, 8 megapixeles hátoldali és 1,3 megapixeles elülső kamera, valamint egy 2150 mAh-ás akkumulátor társul, az Android 4.0 egy enyhén módosított változatával. A készülék vastagsága mindössze 8,9 mm, ám a megjelent közleményben nem tesznek említést az NFC és a HSPA+ támogatásáról, itt csak a DLNA és az MHL szerepel. A rendezvényen több mindenre fény derül majd.


ZTE Skate Acqua

A ZTE sem pepecsel, ők a napokban bemutatott három új készülék után most közleményükben egészen pontosan nyolc fejlesztésről beszélnek, amelyek kivétel nélkül az MWC alatt mutatkoznak be. Többmagos példányok (közöttük egy négymagos zászlóshajó) érkezése várható, az LTE, az Android és a Windows Phone támogatásával, de a számítási felhőket sem hanyagolják el. A gyártó célja, hogy az új, és az azokat követő okostelefonokkal 2015-re globális szinten bekerüljenek az első három közé, ennek érdekében pedig bevételük nem kevesebb mint 10 százalékát fordítják kutatás-fejlesztésre.

Ahogy említettük, az új jövevények a hétfőn induló MWC alatt debütálnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)