Napi Online

Elúszott a Deutsche Telekom profitja

Az előzetesen kitűzött céloknak megfelelő számokkal állt elő a Deutsche Telekom, a gyorsjelentést azonban rengeteg egyszeri tétel tarkította.

A Deutsche Telekom 18,9 milliárd forintos EBITDA-t áért el a tavalyi évben, ami minimálisan maradt csak el az egész évre tervezett 19,1 milliárd eurótól. Mindezek után részvényenként 70 centes osztalék kifizetését javasolják a 2011-es eredmény után. Az árbevétel 6 százalékkal 58,7 milliárd euróra csökkent, azonban az extra tételek nélkül csak 2,5 százalékos lett volna a visszaesés. Ennek ellenére az EBITDA aránya a jelentős költségcsökkentési tételeknek köszönhetően 0,5 százalékponttal 31,8 százalékra emelkedett.

A nettó profit viszont 15 százalékkal 2,9 milliárd euróra csökkent, azonban az egyedi tételeket is figyelembe véve gyakorlatilag nulla eredményt ért el tavaly a társaság. A nettó profit ugyanis 0,6 milliárd euró lett. Ez főként az amerikai és a görög goodwill leírásoknak tudható be, annak ellenére, hogy a meghiúsult T-Mobile USA tranzakció miatt 2,3 milliárd eurós kompenzációt kaptak.

A menedzsment az idei évvel kapcsolatban nem túlságosan optimista, ugyanúgy, ahogy a magyar leányvállalatnál sem. René Obermann a társaság vezérigazgatója szerint a 2011-es nehéz iparági működési környezet marad 2012-ben is. A vezetőség előrejelzése alapján a társaság 2012-ben 18 milliárd euró körüli EBITDA-t és 6 milliárd euró készpénzt remél, ha a működési és a szabályozói környezet nem romlik tovább.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Palinko #4
    kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény
  • Cat #3
    "Közelít a blikk színvonalához az sg.hu, sajnos."

    A Blikkben lévő hírek is túl magasak neked? :D
  • nlght #2
    És mi a lófütty az az EBITDA? Ha már minden bekezdésben szerepel, akkor illene legalább egy helyen leírni... Közelít a blikk színvonalához az sg.hu, sajnos.
  • nlght #1
    szomorú, hogy ott tart az sg szerkesztője, hogy 600 millió euró profit gyakorlatilag nulla, szerintem itt testvériesen el tudnánk osztani a fórumozók között ezt a nullát