HENT hírlevél

Több száz kalózoldalt kapcsoltak le a SuperBowl előtt

Összesen 307 weboldalt zároltak az amerikai hatóságok az amerikai futball bajnokság döntője előtt. A weblapok hamis sportfelszereléseket kínáltak, illetve illegális streaming oldalként működtek.

A múlt héten megrendezett SuperBowl kupa előtti napokban összesen 307 illegálisan működő weboldalt zároltak az amerikai hatóságok. Az érintett honlapok közül 16 streaming oldalként működött, és olyan sporteseményeket közvetített engedély nélkül, mint az NFL vagy az NBA mérkőzései. A többi 291 honlap hamis sportszereket, sportruházati cikkeket és sportrelikviákat értékesített. A Yahoo Finance beszámolója szerint a hatóságok egyúttal bejelentették, eljárást indítottak egy 28 éves férfi ellen, aki sporteseményeket közvetítő weboldalakat üzemeltetett. Az oldalakat reklámbevételekből tartotta fenn, a hirdetések árából ő maga mintegy 13 ezer dollárban részesült.

A weblapok zárolására egy az 1970-es években hozott szövetségi törvény képez jogalapot. A zárolást követően ezeken hatósági felhívást tesznek közzé, amely a szerzői jogi jogsértések törvénytelenségére figyelmeztet. A zárolt weblapok domain nevei a hatósági eljárások lefolytatását követően állami tulajdonba kerülnek, ezek egy részét utóbb tudatosságnövelő, jogvédelmi kampányok megjelentetésére használják fel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!