MTI

Térfigyelő rendszerrel vigyáznak egy Petőfi-szoborra

Kamerával figyeli az ungvári rendőrség Petőfi Sándor szobrát a kárpátaljai megyeszékhely legnagyobb központi terén, a térfigyelő rendszer kiépítéséhez Magyarország ungvári főkonzulátusa is támogatást nyújtott.

Ungvár önkormányzata azt követően döntött a múlt év decemberében kamerák felszereléséről a Petőfi téren, hogy az utóbbi három évben többször is megrongálták a magyar nemzet költőjének egész alakos szobrát. A térfigyelő rendszer kiépítéséhez szükséges pénzt a város önkormányzata és az ungvári magyar főkonzulátus biztosította - nyilatkozta Vjacseszlav Grigorjev, Ungvár közbiztonságért felelős rendőrparancsnoka a zakarpattya.net.ua kárpátaljai hírportálnak.

A rendőrtiszt azt is elmondta, hogy ezentúl nem figyeltetik éjjel-nappal rendőrökkel a Petőfi-szobrot, de a városközpont rendjére ügyelő járőrök száma a jövőben sem csökken. Reményét fejezte ki, hogy a térfigyelő rendszer és a járőrözés hathatós védelmet biztosít majd a magyar emlékműnek a vandálokkal szemben. Tavaly egyébként árvácskákkal ültették körbe a szobrot, hogy ezzel is távol tartsák tőle a potenciális rongálókat.

Szalipszki Endre, az ungvári főkonzulátus konzulja a hírportálnak kifejtette: a térfigyelő rendszer kiépítéséhez a támogatást az Európai Unió Keleti partnerség programja keretében, valamint a főkonzulátus és a városi önkormányzat együttműködése révén biztosították. A diplomata hozzátette: a rendszer nemcsak magát a Petőfi-szobrot figyeli, hanem a tér egy részét is, így nemcsak az emlékműnek, hanem a városközpont egy részének is biztosítható a védettség.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!