Alex

CES: Android-alapú Polaroid fényképezőgép

A fényképeket azonnal előhívó fotómasinákról híres Polaroid egy mobiltelefonra hasonlító Android-alapú eszközzel jelentkezett.

A vállalat marketingesei nem aprózzák el a jelzőket, szerintük az SC1630 típusnevű kütyü akár egy kamerával kiegészített aprócska táblaszámítógépnek is tekinthető. Azonban első látásra inkább okostelefonnak mondanánk, ráadásul meglepően azonosnak tűnik az Altek, egy tajvani bérgyártó tavaly év végén bemutatott eszközével.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Adatok alapján impresszív teljesítményű, de valószínűleg a Polaroid is tisztában van vele, hogy pusztán ezek alapján megítélni balgaság lenne. Mindenesetre egy 16 megapixeles, Bluetooth és Wi-Fi kompatibilis "izéről" van szó, amelyben háromszoros nagyításra képes, 6.5-19.5mm átfogású lencsék vannak. CCD szenzorának mérete 1/2.33", azaz az átfogás 35mm-re átszámolva 36-108mm. (Tehát kis helyen, pl. egy szobában kevés dolog fér bele a képbe.) Az Ambrella cég iOne chipjét használja, hátsó LCD-jének képátlója 3.2 coll.

Extra befektetéssel mobiltelefon hálózatban is tud adatot forgalmazni, azaz gyorsan megoszthatjuk fotóinkat másokkal a Facebookon, Twitteren, Tumblren. Abban mindenképpen elsőnek tekinthető a készülék, hogy ennél használhatunk először közvetlenül Androidos képszerkesztő alkalmazásokat (vágás, vörösszem-eltávolítás, átméretezés, színkorrekció). Van benne arc- és mosolyfelismerés. A fotók egy maxmálisan 32 GB-os microSD memóriakártyán tárolhatók, ezeket automatikusan rendezi dátum, hely és ember szerint, illetve geotaggelhetjük azokat.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

De valójában kinek is készült az SC1630? Igazság szerint az iPod Touch kategóriájában versenyez, mely ugyanolyan mint az iPhone, csak nem lehet vele telefonálni. Egy átlagos okostelefonhoz képest mindössze annyival tud többet, hogy zoom lencsék vannak benne és elérhető rajta az Android Market. A masina még idén kapható lesz, árát nem közölték.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #3
    Az 'extra befektetessel kepes' a cikkben azt jelenti, hogy lesz belole telefonos valtozat is. Egyebkent jo otlet, mivel rendes lencset kap vegre egy telefon. Talan esetleg masok (pl. sony) is elkezdik rendesebb zoom lencsevel szerelni a telefonjaikat. (a kis mikromotoros ami most van az meg gyenge, mert tul pici a lencse) Az automatikus optika vedo is jo otlet, a manualis retesz nem igazan kenyelmes.
  • conjurer #2
    Kisfilmes 36mm az teljesen ok. Kevés dolog fér bele a képbe, jó vicc.
  • Cat #1
    Ez egy telefon, amibe egy kompakt fényképezőgép objektívjét rakták. Már csak azt nem értem, hogy a telefonmodult miért vették ki. Nem volt rá hely? Hiszen a mai okostelefonok akkorák mint egy tepsi, simán lehet terjeszkedni méretben, az emberek úgy néz ki toleránsak erre.