MTI

Félmilliárd Debrecen iskoláinak informatikai eszközparkjára

Több mint ezer számítógép, interaktív tábla, projektor és egyéb informatikai eszköz beszerzésére nyert el 555 millió forint támogatást a debreceni önkormányzat; az eszközökkel a város oktatási intézményeit szerelik fel - közölte a debreceni polgármesteri hivatal sajtóreferense.

Vígh Vanda tájékoztatása szerint az önkormányzat a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) keretében a közoktatási intézmények informatikai fejlesztésére kiírt pályázaton kapott 100 százalékos, vissza nem térítendő támogatást. Az eszközök között van mintegy 1300 számítógép - fele-fele arányban PC és notebook -, csaknem 800 monitor, 350 projektor és interaktív tábla. Ezen túl a jelenleg folyó közbeszerzési eljárás nyertese szoftvereket, szavazógépeket, kamerákat, diktafonokat és fogyatékossággal élőknek készült speciális eszközöket is szállíthat a város 55 alapfokú és középfokú oktatási intézményébe.

A vállalkozási szerződést várhatóan 2012 februárjában kötik meg, az eszközöket pedig április végéig kell telepíteni az iskolákba - ismertette Vígh Vanda.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Nailyenugysincs #1
    Az ilyennek annyi sok értelme van. 1-2 éve a mi iskolánk is kapott egy rakat új monitort de nem volt hozzá gép így nem tudták használni mert már minden teremben volt egy tanári gép projektorral de ki kellett rakni mert ha jön az ellenőr akk lássa h használják. idén meg új iskolába költöztünk mert olyan mértékű volt a beázás h amikor esett az eső több víz volt bent mint kint. volt olyan terem ahol a gépeket takarták le fóliával mert pontosan rájuk folyt a víz. (műszaki iskola ezért ilyen sok a gép.)