MTI

Online oktatási portál indul Apáczai Tudástár néven

Egységes felületen teszi lehetővé a tananyagok tárolását, módosítását, valamint a tanár és diák közötti interaktív kommunikációt az Apácai Tudástár nevű új, oktatási portál.

A Budapesten csütörtökön bemutatott interaktív oktatási és közösségi tér az Apáczai Kiadó Kft. és a Digital Board Network's Kft. közös fejlesztéseként valósult meg. A 2010 októbere óta fejlesztett tudástár egy olyan online, oktatást támogató szolgáltatás és közösségi tér, amely az Apáczai Kiadó hagyományos tankönyvi kínálatát egészíti ki a közoktatási igények fejlődésének megfelelően - tájékoztatott közleményében a kiadó, hozzátéve: a hazai internethozzáférés széles körű elterjedése átalakította a tanórák eszközrendszerét és az oktatás-tanulás egész folyamatát, így jelentősen megnőtt azoknak a felhasználóknak a köre, akik elvárják, hogy a tartalmakat az igényeiknek megfelelően tudják keresni és elérni.

A tudástár szolgáltatási rendszer lényegi eleme a pedagógusok, diákok közösségének összekapcsolása és bevonása a tananyagfejlesztés és a tananyagok még hatékonyabb alkalmazásának körébe. Ez a komplex oktatási keretrendszer megoldást biztosít a tananyagok központi tárolására, elérésére, módosítására és bővítésére - tájékoztatott a kiadó. A projekt megvalósulásához az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alapja 107 millió forint támogatást biztosított. A tudástár az apaczai.tudastar.com címen érhető el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • LizzyKathy #1
    Nem értem h miért elérhetetlen ingyér az ált.isk.-i tananyag magyar IP-vel?Ez tényleg csak tanároknak és diákoknak lett kitalálva.A regisztráláskor megkérdezik h melyik suliba jársz,de ha megnéznél vmi anyagot rögtön fizetésre sarkallnak. A KÖZoktatás másról kellene h szóljon.