Berta Sándor

Automatikusan frissülni fog az Internet Explorer

A Microsoft böngészője a Windows XP, a Windows Vista és a Windows 7 operációs rendszereken a jövőben automatikusan frissíti majd magát. A redmondi óriáscég ezzel a Google példáját követi.

A döntést Ryan Gavin, az Internet Explorer üzleti és marketingrészlegének ügyvezető igazgatója jelentette be blogbejegyzésében. Az amerikai vállalat álláspontja szerint egy aktuális böngészőből mindenki profitál és egy ilyen lépés az egész internetet is előreviszi, hiszen az elavult böngészők komoly biztonsági kockázatot jelentenek. A konszern gyakorlatilag a Google példáját követi, igaz, jelentős késéssel, a Google ugyanis már egy ideje automatikusan frissíti a Chrome böngészőjét. Emellett a Mozilla is az úgynevezett csendes frissítéseken dolgozik.

A Microsoft azt reméli a lépéstől, hogy megáll az Internet Explorer felhasználói táborának csökkenése és többen választják majd az IE-t. Az automatikus frissítés jövő januárban először Ausztráliában és Brazíliában lesz bekapcsolva. Minden olyan felhasználó, aki a Windows Update szolgáltatást aktiválta automatikusan meg fogja kapni az Internet Explorer legfrissebb változatát is. Később a megoldást a világ minden országában bevezetik. A Microsoft fejlesztői azt ígérték, hogy az IE-ben lévő könyvjelzők, a startoldalak és a keresők a frissítés után is megmaradnak.


A társaság ugyanakkor gondolt azokra is, akik nem szeretnék a legújabb IE-t használni. Ők egy blokkolóprogram telepítésével megakadályozhatják a legújabb változat letöltését és arra való frissítést. A szoftverből külön verzió létezik az IE 8-hoz és az IE 9-hez. Fontos továbbá, hogy azoknak, akik elutasítják az Internet Explorer 8 vagy 9 telepítését a Windows Update segítségével, a számítógépükön lévő IE-verzió nem fogja automatikusan frissíteni magát. Emellett lehetőség lesz a legutolsó frissítések visszavonására.

A lépés ellenére a Microsoft nem változtat azon a gyakorlatán, hogy továbbra is ellátja biztonsági frissítésekkel az adott operációs rendszerek beépített böngészőit. Vagyis ha valaki Windows XP-t használ és nem akarja a legújabb verzióra frissíteni a programot, akkor is megkapja majd az IE 6-hoz kiadott frissítéseket. A jövőbeli cél az, hogy az Internet Explorer következő kiadásaiban az internetezők már kikapcsolhassák az automatikus frissítési funkciót.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • JoeFromHun #19
    Tévedsz! Mert ki van belőle herélve az Updater!
    Akkor lesz új verza ha te azt letöltöd és telepíted!
    Egyik előnye a sima Chrome-al szemben,h nem szemetel az update-el...!
  • Anomaly #18
    Milyen szép is lenne ha mostantól csak egy mocskos ie verzióra kéne optimalizálnom a weboldalakat. Maga lenne a megváltás.
  • Narxis #17
    lol
  • jAMEsbAUd #16
    Ugy kellene, hogy automatikusan felfrissitii magat Chrome -ra.
  • finizlik #15
    SRWare Iron meg Chromiumot használ úgyhogy pontosan akkor frissít mint a Chromium :D
  • JoeFromHun #14
    Ezért használok én SRWare Iron-t :) Nem kérdez, nem frissítget.. csak teszi a dolgát ..és nincs két naponta új verza.
    IE meg haggyuk már... sehol nem játszik már!
  • kvp #13
    A cikkben ezt irjak:

    "Minden olyan felhasználó, aki a Windows Update szolgáltatást aktiválta automatikusan meg fogja kapni az Internet Explorer legfrissebb változatát is."

    Azaz ha bejeloli valaki a biztonsagi frissitesek automatikus telepiteset, akkor az osszes ie biztonsagi frissitest meg fogja kapni, tovabba minden frissites biztonsagi besorolasu lesz. :-)
  • Doktor Kotász #12
    Én a cikkből az vettem ki, hogy magasról lefogja szarni, hogy azt állítom be a windowsupdaten, hogy csak jelezze a frissítést, de ne töltse le.
  • Doktor Kotász #11
    "De cserébe nem is zabálja le a géped ill. nem is fog feltűnni hogy frissített ha csak meg nem nézed külön a verzió számot"

    Egy mobilinternetes laptopon a telefonszámlánál azért feltűnik, hogy átlépted a kereted...
  • kvp #10
    "Az bebaszna, ha a mobilinternetes laptopomon csak hipp-hopp magától elkezdene frissülgetni..."

    A windows update frissiti, csak kritikus besorolasu lesz az osszes frissites. Azt meg, hogy mikor tegye be lehet allitani. A chrome-ot frissito google update-ert mar nehezebb kiiktatni, de nem lehetetlen, csak egy segedprogrammal (spybot s&d) blokkolni kell a registry bejegyzeset, amit minden google program hasznalatanal megprobal visszairni. (android-on viszont be lehet allitani, hogy csak wifi-n probalkozzon, de en 'ask me'-re tettem, igy csak allandoan uzeneteket irkal a statuszlistaba)