Napi Online

Szlovákiából Magyarországra jöhet az UMC tévégyártó

Magyarországra vagy Nagy-Britanniába viheti termelését a Universal Media Corporation, a jelenleg Szlovákiában termelő cég ugyanis szűkölködik a képzett munkaerőben, az alacsony képzettségűek foglalkoztatásáért cserébe pedig az államtól semminemű támogatást nem kap.

"Kaptunk ajánlatokat Magyarországról és Nagy-Britanniából. Mindkét ország beruházástámogatást ajánlott fel, ha Nagy-Britanniát választanánk, akkor sokkal közelebb kerülnénk fontos vásárlóinkhoz" − közölte Vladislav Khabliev, az UMC vezető képviselője. Az lcd- és led-tévéket gyártó társaság napjainkban több mint ezer főt foglalkoztat Szlovákiában, csak idén további 400 alkalmazottat vett fel. Khabliev szerint állami támogatás nélkül nagyon nehéz betanítani azokat, akiknek ez az első rendes állásuk.

"Az állam szempontjából csökken a munkanélküliek száma, a mi szempontunkból viszont a képzetlenek révén érezhetően esik a termelékenység. Ha a termelésünk egy részét elköltöztetnénk, akkor Szlovákiában már csak a képzett, gyakorlott munkaerőt hagynánk meg, ami valamivel több mint 400 főt jelent" − figyelmeztetett Khabliev.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sanyicks #2
    Hogyhogy nem kínába? Mivan emelkednek a kínai bérek? :D
  • chuky123 #1
    UMC? soha nem hallottam róla mien tv-k ezek?