Napi Online

Elhagyja Szerbiát a Deutsche Telekom leánycége

Az állami többségi tulajdonban lévő szerb Telekom Srbija hamarosan megállapodhat a Deutsche Telekom görögországi leányvállalatával, az OTE-val 20 százalékos tulajdonrésze visszavásárlásáról.

Az OTE 1997 májusában szerezte meg a részvénypakettet, miután Belgrád visszautasította a Telekom Austria 1,1 milliárd eurós ajánlatát a szerb nemzeti telefontársaság 51 százalékára. A kormány 1,4 milliárdra tartotta a céget. Most azért akarnak búcsút inteni a görög tulajdonosnak, hogy új stratégiai befektetőt szerezzenek a Telekom Srbijának.

A 20 százalékos pakett ára sajtóhírek szerint 300 millió euró, ami Mirko Cvetkovic kormányfő szerint nem pontos, de közel áll az igazsághoz. Belgrád nem költségvetési forrásból és nem hitelfelvételből kívánja finanszírozni a részvény-visszavásárlást.. Az OTE 2010 decemberében jelezte, hogy szabadulna szerb tulajdonától, a befolyó pénzt adósságcsökkentésre akarja fordítani.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • attes #1
    Érdekes, miután a DT felvásárolta kelet-Európa legtöbb állami telekom cégét talán ez az első, amit visszavásárol egy állam.
    Vajon egyedi, vagy lesz folytatás?