Berta Sándor

LG Xnote Z330 - a legújabb Macbook Air kihívó

Az Acerhez, az Asushoz, a Lenovóhoz vagy éppen a Toshibához hasonlóan az LG is a Macbook Air kihívójának szánja legújabb ultrabookját, azonban a magas ár meghiúsíthatja az elképzelést.

Az LG Xnote Z330 13,3 collos kijelzőt kapott azonban a rendkívül keskeny képernyőszegély miatt a háza akkora, mint egy 12 collos notebooknak. A kijelző felbontása 1366 x 768 képpont. A készülék súlya 1,21 kilogramm és mindössze 14,7 mm vékony. Az ultrabook fő egysége egy Intel Core i5-2467M vagy egy Intel Core i7-2637M processzor. Előbbi órajele 1,6 GHz (TurboBoosttal 2,3 GHz), míg az utóbbié 1,7 GHz (TurboBoosttal 2,8 GHz). A CPU-kat négy gigabájt DDR3-as RAM és egy 128 vagy 256 gigabájtos SSD-meghajtó egészíti ki. Az új terméket ellátták IEEE 802.11b/g/n szabványú WLAN-modullal, Bluetooth és USB 3.0-s porttal, rendelkezik Wireless Display (WiDi) támogatással és egy MicroSD memóriakártya-olvasóval.


Az LG azt emelte ki az új modellel kapcsolatban, hogy az rendkívül gyorsan, mindössze 7 másodperc alatt képes a készenléti üzemmódból normál üzemmódba visszatérni, s legfeljebb 10 másodperc alatt kikapcsolható. Az ultrabookot a dél-koreai konszern 64 bites Windows 7 Home Premium operációs rendszerrel szállítja. Az LG Xnote Z330 december közepétől lesz kapható Dél-Koreában. Ára - felszereltségtől függően - 1,7-2 millió won (átszámítva 1509 - 1863 dollár) lesz majd. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy az új modell mikor lesz kapható Európában, de ilyen magas áron aligha lesz vonzó a felhasználók számára, még úgy sem, hogy operációs rendszerrel együtt lehet majd megvásárolni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • leetjunction #26
    Egyébként a csajszinak a képen nem a kijelzőt kellene tapizgatnia az ujjával, hanem valami merőben mást! :-) Mondjuk egy olyan hardvert, ami aktív tartalommal reagál az érintésére, már ha értitek mire gondolok. ;-)

    Heheheh :DDDD

    szeretem ezeket a szexuális töltetű kocka-vicceket :)
  • Papichulo #25
    "Te meg engem nem tudsz arról meggyőzni, hogy reggel az ágyban fekve olvassak híreket."

    Annyi a kulonbseg, hogy en nem is probaltalak meggyozni errol :)

    Kozben rajottem, hogy psziches dolog is van a hatterben. Na nem a "markarajongas"m hanem, hogy ha az iPad-re gondolok, akkor a szorakozas/utazas ugrik be, mig a notebookomnal meg inkabb a munkara asszocialok. Bar szeretem mindkettot, ebbol kifolyolag a tablet kellemesebb tudatalatti erzelmeket valt ki.

    "önmagában a márkarajongásból eredő puszta birtoklásvágy sokkal dominánsabb, mint a valós igény."

    En ezzel meg mindig nem ertek egyet. Az emberek feleslegesen - foleg a mai gazdasagi helyzetben - nem vasarolgatnak $500+ gadget-eket. Ha meg meg is veszik, akkor is rajonnenek, hogy semmire sem alkalmas es eladnak, ezzel szaturalva a piacot es meggatolva az ujabb eladasokat. Ez pedig nem fordult elo. Szerintem aki megveszi az elvezi is. En legalabbis nagyon ;)
  • Doktor Kotász #24
    "Amugy sohasem fogsz tudni meggyozni arrol, hogy reggel az agyban fekve kellemesebb lenne egy notebook-on olvasnom a hireket, mint egy tableten. Szinten nehezen tudnal meggyozni arrol, hogy tableten kene egy hosszabb szoveget forditanom..."

    Te meg engem nem tudsz arról meggyőzni, hogy reggel az ágyban fekve olvassak híreket. :-)
    Egyébként biztos van akinek valós szükséglet a tablet (pontosabban a jelenlegi tabletek), de az a tény, hogy csak az ipad fogy, azt valószínűsíti, hogy önmagában a márkarajongásból eredő puszta birtoklásvágy sokkal dominánsabb, mint a valós igény.
  • Papichulo #23
    Meg szerencse, hogy az emberiseg maradek 1%-a, aki mindennel tisztaban van es mindent atlat az egytol-egyig ezen a forumon comment-el... :)
  • Papichulo #22
    Le style, c'est l'homme...

    Amugy sohasem fogsz tudni meggyozni arrol, hogy reggel az agyban fekve kellemesebb lenne egy notebook-on olvasnom a hireket, mint egy tableten. Szinten nehezen tudnal meggyozni arrol, hogy tableten kene egy hosszabb szoveget forditanom...

    Mindkettonek megvan a maga helye. Ennek semmi koze a brandhez!
  • sanyicks #21
    "Folosleges lenezni az embereket es azt hinni, hogy az emberiseg 99%-a donteskeptelen automatonokbol all."

    Pedig így van, elég csak megnézni hogy kik irányítják az országokat, és hogyan, és ezért mennyire rajonganak ;) Reklámok sem csak úgy vannak a tv-ben, meg máshol, hanem azért befolyásolják az embert, mert a nagy részük önálló gondolkodásra képtelen. Érdemes utána nézni az utóbbi pár évtized pszicho kutatásainak, rémisztő képet fest az átlagemberről. )Nem a gonoszságáról hanem a hülyeségéről)
  • Doktor Kotász #20
    "Utoljara probalom. Nem olvastad el, amit irtam, amint larom: 14-es kommentbol: "picit vonatkoztass el az Apple-tol, nem egyedul van az 500 USD kategoriaban""

    Te ennyire idióta vagy?

    Azt írom bazmeg, hogy azért nem fogynak az ipad-en kívűl a konkurens tabletek, mert általában csak az applefanok vannak olyan retardáltak, hogy laptop áron vegyék ezeket a szar hétzenés kvarcórákat.

    Mi a faszt nem értesz ezen bazmeg?
    Mi a repedt fasz az a dumád, hogy vonatkoztassak el az appletől?

    Hát bazmeg a Samsung is egy értelmetlen fos majdnem laptop áron (azért emelem ki a Samsungot, mert az a tolvaj sátán neked), meg az összes többi szar.

    Amúgy meg az ipad ugyanolyan fos, hiába hájpolod. Mindkettő Trabant.
    Ugyanazokból a szar alkatrészekből vannak összerakva, mint az olcsóbb modellek.

    Egyébként meg a fémház úgy lenne 50 cent anyagárban. Csak ízlés kérdése, hogy melyiket szereti az ember. Semmivel nem strapabíróbb, mint egy fröccsöntött műanyag. Mivel nincsenek mozgó, hajlítható alkatrészek, mint egy laptopnál.
  • G_ArchAngel #19
    Utoljara probalom. Nem olvastad el, amit irtam, amint larom: 14-es kommentbol: "picit vonatkoztass el az Apple-tol, nem egyedul van az 500 USD kategoriaban"

    Nem iPad. Ilyen nem letesik ebben a kerdesben.
    500 USD tablet (Motorola, Apple, Samsung...) es 200 USD tablet.
    Ha szerinted a Galaxy, Zoom es iPad ugyanazon epitesi minoseget, ugyanazon minosegu belso elemeket tartalmazza, mint a 200 USD-s, akkor magyarazd meg, hogy jon ki az elso harom nyers koltsege ezekkel az uvegekkel, tokozassal, memoriakkal, stb-vel 300 USD kornyekere.
    A valasz, ami miatt az analogiam stabilan all: a felsokategorias eszkozok jobb anyagbol, magasabb minosegi normaknak megfelelve keszulnek.

    Csak egyszer probalj kategoriaban, nem pedig brand-ben gondolkodni. Es latni fogod, hogy milyen butasagokat irsz, amig csak az altalad gyulolt termekig latsz el.

    Az Audi koltsege sem 15-20M, de mindegyiken be kell hozni a tetemes marketing es tervezoi munkat.
  • Doktor Kotász #18
    Egyébként a csajszinak a képen nem a kijelzőt kellene tapizgatnia az ujjával, hanem valami merőben mást! :-) Mondjuk egy olyan hardvert, ami aktív tartalommal reagál az érintésére, már ha értitek mire gondolok. ;-)
  • Doktor Kotász #17
    "Oke, de sejted remelem, hogy az Audi miert dragabb, mint a Dacia?"

    Oké, te meg sejted, hogy a Dacia nem ugyanazokból az alkatrészekből áll, mint egy Audi?

    Az analógiád elfogadhatatlan, mert hamis. Nem is reagálok rá érdemben, mert azzal olyan térre futna a beszélgetés, aminek semmi köze a helyzethez. Akkor elfogadottá tenném azt a hamis álláspontot, ami nem igaz. Tehát csak tagadni tudom a hasonlatod helyénvalóságát.

    Az eredeti felállás igaz. Az Audi különb a Daciánál, csak éppen az ipad nem Audi, a konkurensei meg nem Daciák.

    Ugyanis mindegyik egy fröccsöntött hétzenés kvarcóra.