26
  • leetjunction
    #26
    Egyébként a csajszinak a képen nem a kijelzőt kellene tapizgatnia az ujjával, hanem valami merőben mást! :-) Mondjuk egy olyan hardvert, ami aktív tartalommal reagál az érintésére, már ha értitek mire gondolok. ;-)

    Heheheh :DDDD

    szeretem ezeket a szexuális töltetű kocka-vicceket :)
  • Papichulo
    #25
    "Te meg engem nem tudsz arról meggyőzni, hogy reggel az ágyban fekve olvassak híreket."

    Annyi a kulonbseg, hogy en nem is probaltalak meggyozni errol :)

    Kozben rajottem, hogy psziches dolog is van a hatterben. Na nem a "markarajongas"m hanem, hogy ha az iPad-re gondolok, akkor a szorakozas/utazas ugrik be, mig a notebookomnal meg inkabb a munkara asszocialok. Bar szeretem mindkettot, ebbol kifolyolag a tablet kellemesebb tudatalatti erzelmeket valt ki.

    "önmagában a márkarajongásból eredő puszta birtoklásvágy sokkal dominánsabb, mint a valós igény."

    En ezzel meg mindig nem ertek egyet. Az emberek feleslegesen - foleg a mai gazdasagi helyzetben - nem vasarolgatnak $500+ gadget-eket. Ha meg meg is veszik, akkor is rajonnenek, hogy semmire sem alkalmas es eladnak, ezzel szaturalva a piacot es meggatolva az ujabb eladasokat. Ez pedig nem fordult elo. Szerintem aki megveszi az elvezi is. En legalabbis nagyon ;)
  • Doktor Kotász
    #24
    "Amugy sohasem fogsz tudni meggyozni arrol, hogy reggel az agyban fekve kellemesebb lenne egy notebook-on olvasnom a hireket, mint egy tableten. Szinten nehezen tudnal meggyozni arrol, hogy tableten kene egy hosszabb szoveget forditanom..."

    Te meg engem nem tudsz arról meggyőzni, hogy reggel az ágyban fekve olvassak híreket. :-)
    Egyébként biztos van akinek valós szükséglet a tablet (pontosabban a jelenlegi tabletek), de az a tény, hogy csak az ipad fogy, azt valószínűsíti, hogy önmagában a márkarajongásból eredő puszta birtoklásvágy sokkal dominánsabb, mint a valós igény.
  • Papichulo
    #23
    Meg szerencse, hogy az emberiseg maradek 1%-a, aki mindennel tisztaban van es mindent atlat az egytol-egyig ezen a forumon comment-el... :)
  • Papichulo
    #22
    Le style, c'est l'homme...

    Amugy sohasem fogsz tudni meggyozni arrol, hogy reggel az agyban fekve kellemesebb lenne egy notebook-on olvasnom a hireket, mint egy tableten. Szinten nehezen tudnal meggyozni arrol, hogy tableten kene egy hosszabb szoveget forditanom...

    Mindkettonek megvan a maga helye. Ennek semmi koze a brandhez!
  • sanyicks
    #21
    "Folosleges lenezni az embereket es azt hinni, hogy az emberiseg 99%-a donteskeptelen automatonokbol all."

    Pedig így van, elég csak megnézni hogy kik irányítják az országokat, és hogyan, és ezért mennyire rajonganak ;) Reklámok sem csak úgy vannak a tv-ben, meg máshol, hanem azért befolyásolják az embert, mert a nagy részük önálló gondolkodásra képtelen. Érdemes utána nézni az utóbbi pár évtized pszicho kutatásainak, rémisztő képet fest az átlagemberről. )Nem a gonoszságáról hanem a hülyeségéről)
  • Doktor Kotász
    #20
    "Utoljara probalom. Nem olvastad el, amit irtam, amint larom: 14-es kommentbol: "picit vonatkoztass el az Apple-tol, nem egyedul van az 500 USD kategoriaban""

    Te ennyire idióta vagy?

    Azt írom bazmeg, hogy azért nem fogynak az ipad-en kívűl a konkurens tabletek, mert általában csak az applefanok vannak olyan retardáltak, hogy laptop áron vegyék ezeket a szar hétzenés kvarcórákat.

    Mi a faszt nem értesz ezen bazmeg?
    Mi a repedt fasz az a dumád, hogy vonatkoztassak el az appletől?

    Hát bazmeg a Samsung is egy értelmetlen fos majdnem laptop áron (azért emelem ki a Samsungot, mert az a tolvaj sátán neked), meg az összes többi szar.

    Amúgy meg az ipad ugyanolyan fos, hiába hájpolod. Mindkettő Trabant.
    Ugyanazokból a szar alkatrészekből vannak összerakva, mint az olcsóbb modellek.

    Egyébként meg a fémház úgy lenne 50 cent anyagárban. Csak ízlés kérdése, hogy melyiket szereti az ember. Semmivel nem strapabíróbb, mint egy fröccsöntött műanyag. Mivel nincsenek mozgó, hajlítható alkatrészek, mint egy laptopnál.
  • G_ArchAngel #19
    Utoljara probalom. Nem olvastad el, amit irtam, amint larom: 14-es kommentbol: "picit vonatkoztass el az Apple-tol, nem egyedul van az 500 USD kategoriaban"

    Nem iPad. Ilyen nem letesik ebben a kerdesben.
    500 USD tablet (Motorola, Apple, Samsung...) es 200 USD tablet.
    Ha szerinted a Galaxy, Zoom es iPad ugyanazon epitesi minoseget, ugyanazon minosegu belso elemeket tartalmazza, mint a 200 USD-s, akkor magyarazd meg, hogy jon ki az elso harom nyers koltsege ezekkel az uvegekkel, tokozassal, memoriakkal, stb-vel 300 USD kornyekere.
    A valasz, ami miatt az analogiam stabilan all: a felsokategorias eszkozok jobb anyagbol, magasabb minosegi normaknak megfelelve keszulnek.

    Csak egyszer probalj kategoriaban, nem pedig brand-ben gondolkodni. Es latni fogod, hogy milyen butasagokat irsz, amig csak az altalad gyulolt termekig latsz el.

    Az Audi koltsege sem 15-20M, de mindegyiken be kell hozni a tetemes marketing es tervezoi munkat.
  • Doktor Kotász
    #18
    Egyébként a csajszinak a képen nem a kijelzőt kellene tapizgatnia az ujjával, hanem valami merőben mást! :-) Mondjuk egy olyan hardvert, ami aktív tartalommal reagál az érintésére, már ha értitek mire gondolok. ;-)
  • Doktor Kotász
    #17
    "Oke, de sejted remelem, hogy az Audi miert dragabb, mint a Dacia?"

    Oké, te meg sejted, hogy a Dacia nem ugyanazokból az alkatrészekből áll, mint egy Audi?

    Az analógiád elfogadhatatlan, mert hamis. Nem is reagálok rá érdemben, mert azzal olyan térre futna a beszélgetés, aminek semmi köze a helyzethez. Akkor elfogadottá tenném azt a hamis álláspontot, ami nem igaz. Tehát csak tagadni tudom a hasonlatod helyénvalóságát.

    Az eredeti felállás igaz. Az Audi különb a Daciánál, csak éppen az ipad nem Audi, a konkurensei meg nem Daciák.

    Ugyanis mindegyik egy fröccsöntött hétzenés kvarcóra.
  • Doktor Kotász
    #16
    Bármit is mondasz, a tényen nem változtatsz.
    Az apple tabletjén kívűl gyakorlatilag nem fogy a többi. Ez pedig nem azért van, mert az ipad annyival jobb lenne. Egyszerűen az apple vásárlókon kívűl alig akad valaki, aki érdemesnek tartaná ezeknek a megvételét. Ennek pedig semmi köze a technológiának, ez pusztán pszichológiai, szociológiai kérdés.

    Már magának a jelenségnek a tagadása is vicces az applefanok részéről.
  • Papichulo
    #15
    "Felesleges ezen vitatkozni."

    Es megis folytatod... :)

    Utolso gondolat: Nem tudom, hogy miert van itt nagyon sok emberben, hogy a notebook es a tablet az mutually exclusive. Miert ne lehetne mindketto? Nekem is van, es masra hasznalom az egyiket es a masikat. Mindegyiknek megvan a szerepet. Nyilvan ha valasztani kell akkor az egyen sajat szempontjai kerulnek eloterbe. Van akinek igenis jobb a tablet es van rengeteg ember, akinek hasznosabb a notebook. Van akinek meg mindketto kell es megveszi oket.

    "mert a birtoklási vágyuk magasabb, mint az árérték reális felmérése. Pont, ezen nincs mit vitatkozni."
    "az valószínűleg az apple marketinggépezetének a hatása alatt áll."

    Pont errol irtam, hogy hulyenek nezed az embereket. Tudjak ok, hogy mi kell nekik. Ha szar valami, akkor nem veszik meg vagy kesobb eladjak. Az meg a masik, hogy minden cegnek van "marketingkepezete". Szerinted az osszes cegnek sokkal szarabb ez a divizioja, mint az Apple-nek? Ezt sem gondolhatod komolyan! Es most ne gyere az agymosassal! Nem ertem, hogy miert nem lehet elfogadni, hogy sok ember elegedett az Apple termekeivel es ezert markahuek lesznek. Nem vakok, markahuek! Ha egymas utan adna ki az Apple a rosszabbnal, rosszabb termekeket, akkor ezek az emberek mas cegtol vasarolnanak. Ismetlem, nem kell hulyenek nezni a fogyasztokat.!
  • G_ArchAngel #14
    Oke, de sejted remelem, hogy az Audi miert dragabb, mint a Dacia?
    Nagyjabol ez a kulonbseg a csucs tabletek (picit vonatkoztass el az Apple-tol, nem egyedul van az 500 USD kategoriaban) es amirol te irsz.
    Ezert ilyen dragak a minosegi, femhazas laptopok is gyartotol fuggetlenul. Szar nyekergo, repedos muanyaggal ne hasonlitsuk ossze, amiben a hardver sincs rendesen osszerakva, hanem osszeszorjak es naponta 3x fagy le meg a levelezo kliens is.
    Nekem a 200 USD-s sem kellene, mert egy jo laptop (akar ultra) szamomra tobbet er, mint egy kizarolag tartalomfogyasztasra es minimalis alkotasra alkalmas eszkoz.

    Kieg: a laptop hasznalhatobb minden szempontbol, a tablet ellenben kompaktabb, hordozhatobb. Mas celkozonseg, mas szempontok.
    De en is laptopot vennek ennyiert.
  • Doktor Kotász
    #13
    Bocs, nem 200, hanem 99 dollár.
  • Doktor Kotász
    #12
    "Ezert nem is veszek tablat, egyik sem eri meg azt amit kernek erte."

    Totálisan racionális ez a nézőpontod.

    "A baj, hogy a bekerulesi koltsege az iPad-nak vagy a Galaxy-nak 300 USD felett van."

    Emlékszel a 100 dolláros projektre?

    Azok a gépek sem voltak gyengébbek, csak linuxot futtattak ios helyett.
    Ki lehet ennyiből hozni, csak nem érdemes ennyiért árulni. Csak állami nonprofit keretek között működik. Az állam gyártatja le, és elosztogatja a kisiskolásoknak. Letudják amolyan oktatási költségnek.

    Egyébként a kínaiak gyártanak 200 dolláros tabletet. Pár napja volt itt egy cikk is róla. Androidos.
    Szóval lehet.
    De tudom, hogy te applefan fagy, így neked ajánlani szentségtörés, és még csak kínában tolják a polcokra. :-)

    De pár hónap, és lesz szerintem a világon mindenhol.

    De komolyan, 130 ezer forintért adni egy ipadet vagy mennyiért nyomják most, amikor corei-3-as laptop majdnem ennyiért kapható, hát röhej.
  • Doktor Kotász
    #11
    Felesleges ezen vitatkozni.

    A tabletek azért fogynak alacsony számban az apple modellen kívűl, mert egy tablet annyiba kerül majdnem, mint egy notebook, netbookot már lehet kapni annyiért, és ehhez képest a tudásuk nulla. Így hasznossági értelemben túlárazottak. Hogy az ipad mégis kelendő, annak csak az lehet az oka, hogy a márka vásárlóinál az ár nem szempont, mert a birtoklási vágyuk magasabb, mint az árérték reális felmérése. Pont, ezen nincs mit vitatkozni.

    Én odamegyek, és elakarom költeni a pénzem, veszek egy netbookot, mert azt hasznosabbnak találom. És ha már van egy olyan, akkor felesleges a tablet, mert az kevesebbet tud.

    Ellenben, ha valaki úgy megy oda, hogy ha törik, ha szakad, neki olyan kell, az valószínűleg az apple marketinggépezetének a hatása alatt áll.

    Ehhez képest elhanyagolható az, akinek valamilyen más egyébb ok miatt feltétlenül kell, mert szüksége van rá. Ennek egy része jut csak a konkurenseknek, mert azok közül is sokan választják az ipadet.
  • G_ArchAngel #10
    Mondjuk aki Kindle-t hasonlit Tab/Zoom/iPad kategoriaval, azon az orvos is csak fejlovessel tud segiteni, mert szamara minden megert perc szenvedessel teli:)))
  • G_ArchAngel #9
    Ezert nem is veszek tablat, egyik sem eri meg azt amit kernek erte.
    A baj, hogy a bekerulesi koltsege az iPad-nak vagy a Galaxy-nak 300 USD felett van. Igy a legolcsobbert kert 4-500 USD nem tulzas. Ha az, akkor a gyartokon kell szamonkerni, nem az Apple-n vagy Samsung-on.
    Ekozben meg a sok elegedetlen kinai ugralgat le az uzemepulet tetejerol. Nem veszik figyelembe, hogy magyar IT-szaGertok olcsobb eszkozoket akarnak. A sok kis akaratos keleti meg nem akar olcsobban dolgozni. De az alkatreszeket sem adjak olcsobban. A Samsung sem sajat maganak.
    Micsoda vilagban elunk!!!
  • Papichulo
    #8
    "almafunok"
    *Fan

    "copertinoiak"
    *Cupertino

    Most elkezdhetnenk ezen vitatkozni, de sehova nem vezet. Akinek meger $500-at egy iPad, az megveszi, akinek $200-ert kell a veszteseggel arusitott es elismerten szerenyebb kepessegu Amazon Fire, az azt veszi meg, akinek meg egyik sem kell, az ugyanugy be fog szologatni, hogy masok a hulyek. Ugyis mindig a piac dont. Csak a fanyalgok hivatkoznak "agymosasra", meg "vallasossagra", meg hasonlo idiota frazisokra. Folosleges lenezni az embereket es azt hinni, hogy az emberiseg 99%-a donteskeptelen automatonokbol all. Es azert is botorsag masokat hulyenek nezni, mert nem azt a termeket preferaljak, amit a megmondoemberek. Vegyen mindenki amit akar and the market sort itself out!
  • Doktor Kotász
    #7
    Ez tényleg így van...
    Egy tablet nem ér annyit, és azért vezet az i-pad, mert az almafunok már megszokták, de akit a copertinoiak nem nyűgöznek le, azok furcsán néznek, hogy tényleg hülyének nézik őket? Majdnem laptopot lehet annyiért kapni, mint amennyibe ezek a hétzenés kvarcórák kerülnek.

    Viszont a cikkre is reagáljak.
    Az airbooknak nincs kihívója, ugyanis csak azon fut MacOS. Mármint gyárilag.
    Az apple a saját OS-sel unikum.
  • sanyicks
    #6
    pontosan, egy két kivételt leszámítva. Ugyanis 1 hülyét követi a többi. Most úgy látszik a kindle fire pofonja kell nekik hogy megértsék mi a lényeg, de szerintem jönni fog még pár "nem értik hogy 500 dollárért miért nem viszik a tábláikat" nyilatkozat.
  • Papichulo
    #5
    "Ellenben az apple világ életében 2x-es szorzóval dolgozott."

    Ertem. Pontosan ugy, mint a tablet-ek eseteben. Az iPad analogiak is hemzsegnek $250 korul... :)
  • item
    #4
    Kérlek: Az Apple termékek irreálisan túlárazottak. Remélem,most jobban érzed magad? :)

    Ez az ultrabook az intel agyszüleménye és árazási politikája miatt olyan amilyen. A gyártók nem tehetnek róla. Ellenben az apple világ életében 2x-es szorzóval dolgozott.
  • Papichulo
    #3
    Na igen, most szeretnem hallani, hogy az Apple termekek milyen irrealisan tularazottak :)
  • endrev
    #2
    Viszed a zsíros ujjadat a kijelzőről!!! :D
  • ADAMEX9
    #1
    Mindig azt hittem, hogy az Apple termékek nagyon drágák, de a most megjelenő ultrabook-ok drágábbak mint az Air. Érdekes...