Berta Sándor

Továbbra is gyárt majd táblagépeket a HP

A Hewlett-Packard nem csak a PC-üzletágát tartja meg, hanem a jövőben további táblagépeket is piacra fog dobni. A készülékekre várhatóan nem webOS, hanem Windows 8 kerül majd.

A Los Angeles Times cikke szerint Meg Whitman, a HP vezérigazgatója bejelentette, hogy a vállalat jövőre új tábla PC-ket dob piacra és ezek operációs rendszere Windows 8 lesz. Whitman elmondása szerint a Microsofttal folytatott munkájuk nagyon sokat ígérő és még egyáltalán nem késő a konszern számára, hogy sikeres legyen a táblagépek piacán. Whitman hangsúlyozta: ahhoz, hogy a jövőben sikeresek legyenek célzott stratégiát kell alkalmazniuk. Ez azt jelenti, hogy ahelyett, hogy különböző termékekre összpontosítanának, inkább csak néhány termékre fognak fókuszálni. A cél az, hogy ezek a termékek rendkívül jók és versenyképesek legyenek. A vezető azonban nem akart elárulni részleteket arról, hogy melyek lesznek ezek az eszközök, csupán annyit mondott, hogy a jövő évi fejlesztésekre vonatkozó konkrét információkat november végén árulják majd el.


Todd Bradley, a HP személyi rendszerek csoportjának (PSG) vezetője közölte: a Hewlett-Packard igazából soha nem gondolkozott el azon, hogy kivonuljon a táblagépek piacáról. Ugyan nem fognak több webOS-t futtató készüléket piacra dobni, de ennek ellenére továbbra is nyitott az operációs rendszer jövője. Jelenleg minden erejükkel az első Windows 8-at futtató tábla PC-jükön dolgoznak, hamarosan viszont megszülethet a döntés a webOS jövőjéről.

Meg Whitman Leo Apothekert váltotta a vezérigazgatói székben. Apotheker korábban bejelentette, hogy a HP felhagy a számítógép-gyártással és megválnak minden olyan terméküktől - okostelefonoktól, táblagépektől -, amelyen a webOS fut. Whitman ezután leszögezte, hogy Apotheker nyomdokain haladna tovább, az ő stratégiai elképzeléseit akarja majd megvalósítani és folytatja a nemrég elbocsátott elnök által megkezdett utat. Todd Bradley ugyanakkor szeptember közepén már arról beszélt, hogy a Hewlett-Packard vezető szerepre tör a táblagépek piacán és abban reménykedett, hogy sikerül önálló vállalattá szervezni a hardveres részleget. Néhány nappal ezelőtt vált ismertté, hogy a Hewlett-Packard mégsem adja el, vagy szervezi ki a PC- üzletágát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #4
    Ha ez az a windows 8 lesz amit a desktop-okra is szannak, akkor nagy elorelepes lesz a webos-hez kepest. Kerdes az archiektura es a regebbi (x86-os) programokkal valo kompatibilitas. Valodi uzleti tablet ugyanis most nem nagyon van, csak nagyon draga x86-os tablet pc-k es jo nagyra novelt kijelzoju okostelefonok.
  • gforce9 #3
    Félve kérdem, nem lesz elég már a HP reklámból?
  • lordsithlord #2
    Ezek szerint az új vezetés tényleg tanult a hibákból meg abból, hogy leárazás után nem volt elég a raktárkészlet a HP tablettekből :)
  • H3nG #1
    dobjatok bele egy tegra 5-öst egy 10colos kephez és adjátok 400 dollár alatt:)
    Én megveszem ^^