Berta Sándor

3D-s online utazási kalauz

A jövőben a nyaralástervezéshez segítségül hívhatunk egy interaktív szolgáltatást, amivel előre 3D-ben is megnézhetjük az utazás célállomását. Most is sokan mennek el valahova a térképszolgáltatóknál lévő fotókat látva.

A 3rd Planet egy online interaktív utazási kalauz lesz, melynek adatbázisa a tervek szerint Nepáltól a nyugati városokig számos népszerű turistacélpont 3D-s felvételeit fogja tartalmazni. A megoldásban hatalmas lehetőségek rejlenek, ugyanakkor a szolgáltatás aligha fogja veszélyeztetni a klasszikus utazási irodák jövőjét.

A 3rd Planet használóinak néhány héten belül lehetőségük lesz arra, hogy virtuális körutat tegyenek például Katmanduban. A séta közben felbukkanó ablakok tájékoztatják majd a látogatókat a legfontosabb információkról és tudnivalókról. Emellett lesznek ikonok is, amikre kattintva a felhasználók további információkhoz juthatnak a legfontosabb épületekről, terekről és szobrokról, illetve emlékművekről.


Az ajánlat nem csak azzal tűnik ki, hogy online és interaktív lesz, hanem azzal is, hogy a készítők különböző különleges effekteket helyeznek el az oldalon. Így például madarak fognak körözni a város házainak tetői felett, a virtuális időjárás pedig az aktuális időjárásnak fog megfelelni. A látogatók természetesen információkat kaphatnak a szállás- és a vásárlási lehetőségekről. A friss információk beszerzése végett a 3rd Planet számos helyi intézettel és szervezettel működik együtt. Nepál esetében a portál üzemeltetői többek között kapcsolatba léptek a Nepal Board of Tourism intézettel.

"Már voltak olyan esetek, amikor egy szállodába érkező turisták azzal indokolták a döntésüket, hogy a Google Föld vagy a Street View szolgáltatása miatt választották az adott hotelt. Egy ilyen platform lehet a következő lépés ezen a területen. A virtuális séták azonban nem válthatják ki az utazási irodák felkeresését. A trend ráadásul az, hogy az utazási irodák is megpróbálnak bizonyos területekre, például a családi utazásokra összpontosítani. Egy 3D-s utazás ugyanakkor biztosan segíthet abban, hogy az emberek megszerezzék az első benyomásaikat. Azonban egyetlen 3D-s megoldás nem válthat ki turisztikai őrületet" - hangsúlyozta egy marketingszakértő. A 3rd Planet várhatóan már az idén elérhető lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • emerte #1
    "Már voltak olyan esetek, amikor egy szállodába érkező turisták azzal indokolták a döntésüket, hogy a Google Föld vagy a Street View szolgáltatása miatt választották az adott hotelt."

    Ha a hotelt nem is, de a helyszínt mindenképpen a google earth-ön található fotók segítségével döntöm el már régóta :)