Berta Sándor

Ellentámadásba lendült a Samsung

Amint arra a korábbi hír alapján számítani lehetett, a dél-koreai gyártó mindent elkövet azért, hogy a bíróságok világszerte betiltsák az iPhone 4S forgalmazását.

A The Wall Street Journal tudósításában kiemelte, hogy a Samsung Japánban és Ausztráliában is szeretné elérni az október 4-én bemutatott legújabb iPhone készülék forgalmazásának betiltását. Korábban a társaság hasonló lépéseket tett Franciaországban és Olaszországban is. "Ismét ellentámadásba lendülünk" - jelentette ki James Chung, a cég szóvivője. A Samsung Japánban nem csak iPhone 4S, hanem a korábbi iPhone modellek és az iPad 2 táblagépek forgalmazását is szeretné leállíttatni.

A dél-koreai társaság hétfőn nyújtotta be a kereseteit a japán és az ausztrál bíróságokhoz. A dokumentumokban azzal vádolja meg az Apple-t, hogy megsértette több szabadalmának jogait is. Mindez válaszlépés arra, hogy a múlt héten az Apple komoly sikert ért el azáltal, hogy Ausztráliában egy bíró helyt adott az amerikai konszern beadványának és úgy döntött tilos a Galaxy Tab 10.1 forgalmazása.

Eközben az Egyesült Államokban is függőben van egy ügy. Egy kaliforniai bíró ugyan kimondta a múlt héten, hogy a Galaxy Tab sérti az iPad egyik szabadalmát, ugyanakkor hozzátette, hogy az Apple számára komoly nehézségeket jelent a szabadalmak érvényességének bebizonyítása. Így nyitott maradt az a kérdés, hogy az USA-ban betiltják-e a Samsung okostelefonjainak és táblagépeinek a forgalmazását.

A Samsung már egy nappal az iPhone 4S bemutatása után közölte, hogy jogi lépéseket tervez az Apple ellen, hogy így akadályozza meg az új készülék értékesítését. A két cég eddig már mintegy 20 peres eljárásba bonyolódott egymással az Egyesült Államokban, valamint európai és ázsiai országokban. Az Apple egyes készülékei kivitelének lemásolásával vádolja a Samsungot, a Samsung viszont mobiltechnológiai szabadalmai megsértésével az Apple-t.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Papichulo #28
    Azert a Samsunggal kapcsolatban errol se feletkezzunk meg:

    "Controversial Book Claims Samsung Is Basically the Most Corrupt Company In Asia"
    "they shredded books, fabricated evidence and bribed politicians, bureaucrats, prosecutors, judges and journalists"
    http://gizmodo.com/5524174/controversial-book-claims-samsung-is-basically-the-most-corrupt-company-in-asia
  • COOLancs #27
    Most mit kell itt fikázni a Samsungot mint valami vemhes csivava? A világ egyik legnagyobb cége, és talán nem érdemtelenül. A lényeg hogy az Apple elkezdett trollkodni és most átvették ezt a hozzá állást. Ha mindenki szószerint venné a szabadalmakat akkor valószínűleg a világon mindent csak egy cég gyárthatna, vagyis Jobbs is elmehetett volna fost lapátolni a szakmát meg az IBM-re hagyhatta volna.
  • Gamecube86 #26
    http://netidok.postr.hu/az-elso-okostelefon

    Egyébként pedig egyik kutya másik eb.
  • cateran #25
    W8! what?
    "Develops Unique All-in-one DVD Player
    Developed world's first 512Mb DRAM
    Develops The High Definition Digital TV
    Unveils Industry's First Ultra-Slim Handset
    Develops World's first 40 inch TFT-LCD"
    Ez a teljesseg igenye nelkul...illetve
    "Ranked No. 1 of world's Top 100 IT Companies by BusinessWeek" - 2001
    "Samsung brand value ranked 25th in the world by Interbrand
    Ranked 5th on the ''Most Admired Electronics Company'' list released by the Fortune Magazine" - 2003
  • a_n_d_r_e_w #24
    Latom neked meg 2007-ben nyilt ki a szemed, hogy semmi masra nem emlekszel. Egyszeruen nevetseges, hogy tenykent kezelsz hulyesegeket, aki meg mast mer mondani, az nyilvan hulye.
  • hurkaur #23
    +1 yoo
  • G_ArchAngel #22
    En is igy gondolom, hogy fizessen (meg erte) az Apple, ha lopott. Ez teljesen jogos, de olyan technologiarol beszelunk, amit a Motorola es Nokia mar akkor hasznalt, mikor a Samsung meg a mikrohullamu suto forgotanyerjat probalta lekerekiteni.
    Az elofordulhat, hogy a Google megvette a Motorolan keresztul es odaadta a Samsungnak, mert nyiltan soha nem mernenek patent-trollkodni, ahhoz soha nem voltak eleg oszintek. (amit nem is lehet elvarni egy adattolvaj cegtol), de akkor se a MindentLeMasolung ceget istenitsuk mar.

    Soha nem tagadtam, hogy az Apple, Microsoft, Google szemet, oncelu kapitalista banda, de a Samsung meg annyit sem er, mint a kutyaszar, amit az eso lemosott a jardarol.
    Inkabb a HTC, ott felvettek designereket is az ipari kemek melle.
  • G_ArchAngel #21
    Kedves fiatal baratom, gondolom 2007 utan szulettel, hogy szamodra sikeresnek es egyedinek tunnek a Samsung tapifonjai.

    Jah, varj csak! Szinte csak le kellett masolni azet a ceget, amelyik balga modon veluk gyartatta a fobb alkotoemeleket.
    Samsung tipikusan az a kutya, amelyik belemar a gazdaja kezebe, hajlamos elfelejteni, hogy ki adott neki enni.
  • z3d #20
    Hagyd a vitát, felesleges, kettős mérce van erősen pár embernél.
    Csak ismételni tudom az egyik almás kollega (szerencsére van pár értelmes ember) hozzászólását az egyik ilyen topciból. A törvény az törvény, be kell tartani. Ha a samunak be kell tartani, mert "lopott", akkor sajna az almának is be kell tartani, mert "lopott". Ugye itt bejegyzett szabadalmakról beszélünk.
    Az élet már csak ilyen kegyetlen. Az igazság meg fáj. Még ha hívő is az ember.
  • Amiga #19
    LOL, ha azt gondolod, hogy csak kopizni tud, azzal saját magadat járatod le és elárulja a tudatlanságodat a témát illetően. :P