MTI

A BTel kötvényei 785 millió forint értékben keltek el

Közel 786 millió forint értékben jegyeztek hazai egyéni és intézményi befektetők a Business Telecom (BTel) kötvényeiből az október 13-án zárult jegyzés során - közölte a társaság pr cége.

Az intézményi befektetők 500 millió forint, az egyéni befektetők 286 millió forint értékben jegyeztek a 2014/A és 2103/A kötvényekből. A kecskeméti székhelyű, távközlési szolgáltatást nyújtó társaság júniusban indította 3 milliárd forint keretösszegű, 2011-2012. évi kötvényprogramját. Az első értékesítéskor a minimális jegyzési limitet háromszorosan meghaladó összegben, összesen 302 millió forint értékben jegyeztek hazai egyéni befektetők a társaság kötvényeiből.

A mobilszolgáltatói piacra lépést tervező, magyar magántulajdonban lévő társaság a kötvényprogramból befolyt forrásokat saját távközlési hálózatának fejlesztésére és piaci akvizíciók finanszírozására fordítja. A társaság kötvényei a Budapesti Értéktőzsdén forognak, és tervezi a közeljövőben részvényeinek tőzsdei megjelenését is.

A BTel árbevétele tavaly 1 milliárd forint volt, szemben az előző évi 819 millió forinttal. Az üzemi szintű nyereség 52 millió forintra csökkent az előző évi 163 millió forintról, míg a nettó nyereség elérte az 50 millió forintot, szemben az egy évvel korábbi 144 millióval. A BTel 2010. évi mérlegének főösszege 1,082 milliárd forintra nőtt az egy évvel korábbi 617 millió forintról.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!