SG.hu

Magyarországon is elérhető az iTunes Store

A zenerajongók mostantól Magyarországon is elérhetik az iTunes Store-t, a zeneszerzői és szövegírói jogokról kötött megállapodást követően.

"Az Artisjus aktívan keresi a legális zenefogyasztás új csatornáit, mert fontosnak tartjuk, hogy a zenei tartalom fogyasztásából az alkotók is megkapják járandóságukat. Ezért kezdeményeztünk tárgyalásokat az iTunes-szal is" - mondja Szinger András, az Artisjus főigazgatója. - "Konstruktív tárgyalásokon vagyunk túl, így okkal bízunk abban, hogy az Apple személyében a hazai dalszerzők megbízható partnerrel gazdagodtak."

A letöltött, meghallgatott dalok adatait tartalmazó, igen részletes adatszolgáltatást dolgozza fel az Artisjus, hogy megtörténhessen a szerzői jogdíjkifizetés negyedéves rendszerességgel. "Az iTunes a magyar zenének új utat nyit a nemzetközi lehetőségek felé is, így visszaadhatja a reményt, hogy végre valami nagy dolog velünk is történhet." - mondja Mester Tamás dalszerző. "Új utakon jár a zeneipar. Ha a változások élén szeretnénk járni, nem a múlttal, hanem a jelennel és az új lehetőségekkel kell foglalkoznunk. Az iTunes az egyik legfontosabb belépőnk a nemzetközi piacra."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Mp3Pintyo #1
    LOL "Ezért kezdeményeztünk tárgyalásokat az iTunes-szal is"
    Talán pont fordítva, ők kezdeményezték a tárgyalást. :)