Napi Online

Bezárt a zalaegerszegi Media Markt

A Media Markt Saturn Holding optimalizálja áruházi portfólióját, egy áruházat bezár, kettőt nyit ebben az évben.

A piacvezetőnek számító áruházlánc átszervezése keretében 2011. szeptember 14-én bezárta zalaegerszegi Media Markt áruházát - derült ki a cég honlapjáról. Úgy tudjuk az elektronika termékeket forgalmazó áruházlánc a piaci igényekre reagálva Magyarországon stratégiai változásokról döntött, ennek része, a 3 éve működő zalaegerszegi egység megszüntetése. A társaság megvizsgálva a lokális tényezőket, újra gondolta a zalaegerszegi áruházzal kapcsolatos korábbi döntését. A cég szerint sajnos a helyszínen a nyitáskor meglévő várakozásaik nem váltak valóra.

Ugyanakkor más régióban, más városokban lehetőséget lát, ezért döntött az áruházi portfólió optimalizálása mellett. Azokra az áruházakra kíván koncentrálni, amelyek sikeresebben üzemeltethetőek. Az optimalizációs folyamat részeként a csoport új üzlet nyit az év folyamán: Media Markt áruházat Kecskeméten és Saturn áruházat Budapesten (mindkettő csaknem 3000 négyzetméter alapterületű lesz), valamint más áruházaknál átépítési, modernizációs munkákba kezd. Az expanzió tovább folytatódik, jövőre további áruházak nyitását tervezik.

Ami Zalaegerszeget illeti, mind a 43 dolgozó részére munkalehetőséget kínálnak a hálózaton belül - válaszolta a cég. A továbbiakban tárgyalásokat kezdeményeznek a munkavállalók képviselőjével is. A cél, hogy mindazon dolgozók számára, akik az ajánlatot személyes okokból nem tudják elfogadni, a lehető legjobb szociális megoldásokat találják, a törvényi kötelezettségeiken felül teljesítve. A dolgozók részére a magyarországi üzlethálózaton belül, elsősorban az újonnan nyíló kecskeméti és budapesti áruházban kínálnak álláslehetőségeket.

A Media Markt Saturn Holding 1997-ben nyitotta első magyarországi áruházát, jelenleg 20 áruházat üzemeltet országszerte (16 Media Markt, 4 Saturn), amely az új nyitásokkal az év végére 22-re nő.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • nyuny01 #8
    Magyar számítógép?Szerintem ezt is gondold át még egyszer,olcsóbban meg kapod a magyar cégektől mint a te nagyra tartott multidtól,mind azt amit most felsoroltál...Ha most fenn tudnak maradni,akkor szerinted a multik nélkül nem menne nekik?Dehogynem sőőőőt....
  • Crane #7
    Ecology: Ülj le szépen, most nem kapsz egyest, mert tudom, hogy bár nem készültél, azért van még remény. :) Kicsit vedd elő a gazdaságtant. Olvassál utána, és Tinman felvetésit meg fogod érteni. Addig meg te, és a hozzád hasonlók inkább csendben lapítsanak, mert az ilyen kinyilatkoztatásokkal csak azt bizonyítjátok, hogy az agymosást sikeresen végrehajtották nálatok.

    Tömören összefoglalva (hátha még nem késő befogadni): A Mercedes dolgozónként 9 milliót kap az államtól. Ezért cserébe ő külföldről behozott alkatrészekből hazai bérrabszolgákkal külföldi piacra termel. A bérrabszolgák kevés fizetésüket pedig elköltik a teszkóba meg konkrétan a médiamárkban (mert különben ugye hülyék!), meg a többi multinál (mert már ciki bemenni a sarki pékségbe is! Meki ugyan moslékot árul, de az a trendi!) amik szintén külföldi cégek, és a nyereséget szépen kihordják a az országból.
    Kérdés: Miért jó ez a magyar gazdaságnak? Válasz: Nem jó, mert gyakorlatilag így valósul meg az ország rablása a hazai politikusok asszisztálásával (párt függetlenül). Ma Magyarországon nincs hazai gazdaság. A GDP pedig erősen kozmetikázok adatok hamis kimutatása.

    Téves sugallat az is, hogy csak tisztességtelen vállalkozók léteznek. A helyzet csupán az, hogy ilyen gazdasági helyzetben, és a jelenleg érvényben lévő adózási törvények értelmében (amik a multikra ugye nem vonatkozik!) csak tisztségtelenül lehet vállalkozni. Ennek az az oka, hogy véletlenül se induljon be a hazai gazdaság, különben a multiknak azonnal végül lenne.
    Képzeld el mi lenne ha a fent említett 9 millót dolgozónként egy hazai kis vállalkozás kapná meg. És mondjuk ugyan azokat az adókedvezményeket kapná induláskor, mint egy multi. Azt történne, hogy a vállalkozó évekre előre garantálni tudná a tisztességes fizetést, ami - kapaszkodj meg, mert meg fogsz szédülni - átlagban akár 300 ezer forint is lehetne kézbe! Azon kívül hogy már fizetésben nem tudna versenyezni egy multi, jönne még az a gond, hogy beindulna a hazai gazdaság, mert a nyereség itthon maradna és elkezdene forogni a hazai gazdaságban. (fúj, milyen gusztustalan, mi?!). Lenne valós GDP.

    Ha pedig lenen valós GDP akkor - Úr Isten! - egyszeriben ki lehetne fizetni az állam adósságát. Hát az nagyon nem lenne jó! A külföldi tőkés érdekeknek nem lenne évente fizetett kamat!

    Házi feladat: Tessék kiguglizni, hogy a magyar multicégek mögött mely pénzügyi érdekeltségek állnak. Ha véletlenül külföldi bankokra akadsz, akkor ne lepődj majd meg. ;)

    Kellemes ébredést!
  • Tinman #6
    LCD TV? Számítógép? Mobil?
    Szükségtelen luxuscikkek, teljes és egészséges élet élhető nélkülük.
    Egyébként Albacomp Fehérváron gyártott anno saját brandet, TV-ket is raktak össze Fehérváron.

    Beszoptad a reklámokat? Szar ügy.
  • Ecology #5
    Aha értem! De hol fogsz majd magyar LCD TV-t meg magyar mobilt meg magyar számgépet vagy bármely más műszaki cikket venni a magyar forintodból? Mert ilyet is csak multi cégek gyártanak! Kicsit előbb járt a szád mint ahogy gondolkodtál volna!
  • Tinman #4
    Ja tényleg, a minimálbérért foglalkoztatott eladók, meg árufeltöltők azok majd jól eltartják az országot. Lál.

    Történetesen Zegen dolgozom és k. érezhető volt, hogy egyetlen multi mennyire megöli a műszaki és IT kereskedelmét, még akkor is, amikor drágábbak voltak, mint bármelyik másik kisker bolt.

    Kenyeret a péktől, órát az órástól, számítógépet az IT boltból és nem a kiba. multitól, ahol egy garos hálókártya hiba miatt 3 heteket vársz.

    Már csak a Lidl, Tesco, Spar triumvirátusnak kéne elkotródni a városból és végre helyreállna a normális kereskedelmi rend, ahol a magyar ember, a magyar forintjáért megkeresett pénzt, magyar termékre, egy magyartól veszi.
  • lammaer #3
    Ja, azt az állami szféra meg a tolvaj magyar kis kft-k fenntartanák az országot...
  • Narxis #2
    Ne fújd már ezt a divatos marhaságot.
  • Tinman #1
    Az összes tróger multi eltakarodhatna oda, ahonnan jött.

    Azért a hír király!