SG.hu

MediaMarkt lesz 9 Tesco áruházban

Megvalósulhat a MediaMarkt irányításszerzése a Tesco kilenc áruházának elektronikai üzletága felett.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy nem jár káros versenyhatásokkal a MediaMarkt irányításszerzése egyes Tesco áruházak elektronikai üzletága felett. A tranzakciót követően a Media Markt Retail Cooperation Kereskedelmi Kft. 9 helyszínen (Budapest, Veszprém, Sopron, Baja, Esztergom, Szekszárd, Dunaújváros, Kaposvár, Tatabánya) üzemeltethet eladótéren belüli (ún. shop-in-shop), szakosított, műszaki fogyasztási cikkeket árusító üzletet a Tesco-Global Áruházak Zrt. értékesítési helyszínein belül.

A GVH országosan, illetve a települések vonatkozásában is vizsgálta az összefonódás lehetséges versenyhatásait a műszaki fogyasztási cikkek kiskereskedelmi értékesítésének piacán, így a hatóság megkeresett számos, a magyar piacon jelen lévő versenytársat is. Az elemzés eredményeként a Hivatal arra a következtetésre jutott, hogy az összefonódás által a piaci koncentráció csekély, a versenyt nem veszélyeztető mértékben változik – országosan és lokálisan egyaránt. Döntésében a GVH mérlegelte a tranzakció várható előnyeit is, különös tekintettel a fogyasztókat érintő kedvező hatásokra (pl. a termékválaszték bővülése, az ügyfélkiszolgálás minőségének javulása).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • csicso82 #5
  DETTO, veszek egy kosarat, nézelődök majd megyek.
 • takysoft #4
  Sokáig egyetértettem, de amióta webshopjuk is van, azóta nem szállnak már el annyira a Media-sok, mint régen.
  Nyilván gyári garanciávan a termékek drágábbak, mint boltival (telefont pl sose vennék ilyen helyen, mert az pofátlanul drága a Media-van vagy az Euronics-ben)
  De alapvetően korrekt cég.
  Néha még olcsóbb is vagy közel olyan olcsó, mint a konkurencia java.
 • Glutamin #3
  Es ervenyesitheto garancia nelkul :)
 • farad66 #2
  ... és olcsóbban.
 • barret #1
  Mindig is szerettem nézelődni a MediaMarkt -ban.Nagy a választék,ki tudom választani az árut,amit majd megveszek máshol.