Gyurkity Péter

Frissül a Droid Pro és a HTC Sensation

Mind a Motorola, mind pedig a HTC saját készülékének frissítése mellett döntött, bár ez a frissítés vegyes képet mutat a hardveres és szoftveres téren egyaránt. A Samsung az Omnia W révén újít.

Tovább folytatódik az okostelefon-áradat, bár ezúttal nem vadonatúj megoldásokról, hanem a már meglévő példányok módosított, optimalizált változatainak várható érkezéséről számolhatunk be, némi valódi újítással a Samsung részéről. Lássuk, mivel is készülnek az említett gyártók!

A Motorola a jól ismert Droid Pro okostelefon módosított verziójával jelentkezik majd, mégpedig elsőként az ázsiai és az európai piacon. Az egyszerűen csak Pro+ névre keresztelt megoldás végre Android 2.3-mal jelenik meg, ám a hardveres téren is tapasztalhatunk majd néhány változást. A pontos méret ezúttal 62 x 119,5 x 11,65 mm, a telefon súlya 113 gramm, ehhez pedig 3,1 hüvelykes (640 x 480 pixel) érintőképernyő, a Gorilla Glass felület és QWERTY-billentyűzet, 1 GHz-es processzor, 512 MB RAM, 4 GB-os belső tároló, microSD, USB 2.0, 5 megapixeles hátoldali LED flash kamera, aGPS, WiFi, FM rádió, valamint Bluetooth, 3G mobil hotspot funkció, illetve egy 1600 mAh-ás akkumulátor társul, továbbra is kifejezetten az üzleti szférában mozgóknak.


A HTC a maga részéről a Sensation felújítását határozta el, a híradás szerint éppen ennek utolsó simításait végzik. A Special Edition 1,5 GHz-es ikermagos processzort kap (az eredetiben ez 1,2 GHz-es volt), illetve a Beats fülhallgatókat, emellett pedig több más részlet is változik, az alábbi lista mentén: 1730 mAh-ás akkumulátor, 4,3 hüvelykes (960 x 540 pixel) LCD kapacitív érintőképernyő, 8 megapixeles hátoldali LED flash kamera (1080p videók rögzítéséhez), elülső VGA-kamera, 768 MB RAM, 4 GB-os belső tároló, microSD (alapesetben egy 8 GB-os kártyával), Android 2.3 kíséretében. Az ár hűség nélkül 520 font, ami nagyjából 850 dollárnak felel meg.


A Samsung Omnia W a fentiekkel ellentétben a Windows Phone 7 Mangóra támaszkodik, 1,4 GHz-es egymagos chippel, illetve NFC támogatással. Ehhez 3,7 hüvelykes érintőképernyő, 512 MB RAM, valamint egy 5 megapixeles hátoldali kamera társul - ettől nyilván nem ájulunk el, de legalább bővül a platformon belül elérhető kínálat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Spirit #6
    Én épp vásárlás után állok. A HTC mindenben tökéletes lett volna nekem, az árát még ki tudtam volna szorítani, de megláttam élőben azt a fantasztikus LCD kijelzőt, egyből le is tettem róla. Inkább lenne csak 4"-es, de IPS...esetleg AMOLED. Nem, helyette még a frissítés is LCD-t kap, meg még gyorsabb dual-core cpu-t, amit nem támogat semmi. A tetejébe még a ramot sem növelték.

    Megvettem az LG Optimus 2x-et olcsóbban.(SGS2 meg ki sem fért volna:) )
  • DrTre #5
    A kolléga a HTC Sensation telefonját bírálja, ami androidos és nem windows-os.

    Amúgy tényleg elférne benne 1 giga RAM, főleg egy ilyen proci mellé.
  • kvp #4
    "A WP7 jobban optimalizálva van"

    Hat igen, flash nelkul tenyleg optimalisabb, mert nem megy annyi dolog. De az utolag telepitett programok tcp tamogatasanak hianya is egyszerusiti a dolgot, mert ha nincs csak sima http, akkor nem fog a streaming eroforrasokat fogyasztani. Az apple is igy optimalizal...

    Maga az android rendszer nem fogyaszt sokat, de a hozza irt programok kepesek ra, foleg mivel lehetseges barmit megirni, meg olyat is amit a masik ket konkurens uzleti okokbol nem enged a fejlesztoknek.
  • lcee #3
    Mert a Windowsos telefonokba nem kell annyi...
    1000-es proci is elég (ellentétben az androiddal, aminek nincs az az erőforrás amitől ne bírna többet elviselni...)
    A WP7 jobban optimalizálva van (kivételesen most a windows csinálta meg ezt)
    Cserébe sokkal kötöttebb mint az Android, és nem is reklámozzák annyira, ezért nem sokan tudnak róla sok mindent.
  • Magnum PI #2
    Azon kivül, hogy egy picit több áramot fogyaszt és emeli a telefon árát, minek bele 1GB? Nekem HD2-őm van de a jó másfél év alatt sose volt probléma a memória méretével (512).
  • Darth Sith #1
    csak azt nem értem, ha már a HTC frissíti, miért nem képesek belerakni 1GB RAM-ot? már a samsung az s2-nél megtudta tenni, akkor egy újabb frissített sensation-be, ami több hónappal később jelenik meg és zászlóshajóként van számontartva, miért nem rak bele még többet?