Berta Sándor

Felvásárlásokba kezdett a Facebook

A közösségi oldal számos céget akar megvásárolni azért, hogy új funkciókat kínálhasson az embereknek. Mindez ellentétes a korábbi gyakorlattal, akkor ugyanis nem a termékek, hanem a további munkatársak miatt vásároltak fel különböző vállalatokat.

A Facebook egyre jobb akar lenni a dizájn és a mobil használat területén - ezzel indokolta a közelgő felvásárlásokat Vaughan Smith, a közösségi portál cégfejlesztési igazgatója. A platform üzemeltetői az idén összesen 20 vállalatot akarnak megvásárolni. A Facebook alaposan beleerősít ezen a területen, hiszen tavaly összesen 10, míg 2009-ben egyetlen társaságot szerzett meg. Az idén viszont már a tervezett 20-ból 13 vállalkozás felett vették át az irányítást.

"Két évvel ezelőtt még nem voltunk meghatározóak ezen a területen. Most viszont azt várjuk, hogy ezek a tranzakciók jól alakulnak, de természetesen szerencse kérdése is, hogy miként zárulnak le ezek az átvételek. Olyan üzleti kultúránk van, amely a vállalkozók támogatására épül és ez eddig elképesztően jól működött" - közölte Vaughan Smith.

A Facebook nem hozta nyilvánosságra az elmúlt hónapok üzleti adatait. A Bloomberg gazdasági hírügynökség azonban belső forrásokból úgy értesült, hogy az idén a platform kétmilliárdos nyereségre tesz majd szert. Mindez persze elsősorban a befektetőknek köszönhető, akik komoly összegekkel támogatták a közösségi portált működtető társaságot. Az idei felvásárlások célja, hogy a Facebook sikeresen vehesse fel a harcot a Google+ szolgáltatással és számos új funkciót kínálhasson a regisztrált tagjainak. Emellett fontos, hogy egyre több funkció legyen elérhető a mobiltelefon-tulajdonosok számára is, illetve a közösségi oldalt optimalizálnák az okostelefonokon való megjelenésre. Utóbbiban segíthet a Facebook Messenger nevű program, ami mobil készülékekre is elérhetővé teszi a platform üzenetküldő szolgáltatásait.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!