HENT hírlevél

New York-i kiskereskedőket perel az Apple

Hadat üzent az Apple a hamisítványoknak New Yorkban: a cég egy egy Apple Story nevű boltot szólított fel névváltoztatásra.

A közelmúltban nagy nyilvánosságot kapott, hogy Kínában egész szaküzleteket, Apple Store-okat "hamisítottak". New Yorkban ez elképzelhetetlen lenne, de az Apple termékek hamisítványai itt is problémát okoznak. Az elmúlt napokban két Queens-ben található bolt ellen is pert indított az informatikai cég, azt állítva, hogy nem eredeti tokokat, fülhallgatókat és egyéb kiegészítőket árusítottak iPhone, iPad és iPod készülékekhez.

A cég munkatársai az elmúlt hetekben több ellenőrzést is tartottak New York Chinatown negyedében. A látogatásaik során számos helyen termékeik "pontos másolatát" találták az eredetiek helyett. Július végén került sor a hatósági lefoglalásokra. A kerületi bíró azóta eltiltotta az érintetteket az utánzatok értékesítésétől, azonban az Apple Story néven üzemelő üzlet névváltoztatásáról még nem döntött. Az Apple keresetében anyagi kártérítést is követel a replikák értékesítőitől. Sem a nagyvállalat, sem az érintett üzletek nem árultak el további részleteket egyelőre az ügyről - írja az Engadget hírportál.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!