HENT hírlevél

Frissítették a szerzői jogi törvényt New Yorkban

A merevlemezeket és a memóriakártyákat is potenciális kalóztartalom-hordozónak minősítették egy New York állami jogszabály-módosítással, amely ez év őszén lép hatályba.

New York állam kormányzója, Andrew Cuomo aláírta azt a jogszabály-módosítást, amely bővíti azon fizikai hordozók listáját, amelyeken kalóz zenei tartalmak tárolhatók és értékesíthetők. E szerint - a mára már elavult - kazetták és videószalagok, illetve a még használt CD és DVD lemezek mellett a kalózkodás elleni törvényben a merevlemezeket, memóriakártyákat, pendrive-okat is a szerzői jogi kalózkodás potenciális eszközeinek minősítették. A jogszabály módosítása ez év novemberétől válik hatályossá.

New York államban komoly problémát okoznak azok az illegális kereskedők, akik a nyílt utcán és egyébként jogszerűen működő boltokban értékesítenek kalózfelvételeket. A törvény támogatói szerint ezek a jogsértő terjesztők komoly gazdasági kárt okoznak a zenekiadóknak, sőt elmaradt adóbevételek és megszűnő munkahelyek formájában az állam gazdaságának is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kzoard #3
    Előbb-utóbb be fog következni.
  • Sir Ny #2
    CD helyett vegyen mindenki fegyvert, azzal nem lehet bűnözni!
  • szedjani #1
    Van bármilyen gyakorlati következménye ezen intézkedésnek?