MTI

Az Apple Amerika legértékesebb vállalata

A részvényárfolyamok alakulása alapján az Apple lépett elő az Egyesült Államok legértékesebb vállalatává, megelőzve az Exxon Mobil olajóriást.

Az Apple értéke kedden 341,5 milliárd dollárra nőtt, megelőzve a 341,4 milliárdon álló Exxon Mobilt, annak ellenére is, hogy az olajvállalat éves bevétele a négyszerese a komputeripari cégének. Az Apple részvényeinek árfolyama kedden 3,2 százalékkal nőtt, az Exxon Mobilé pedig 1 százalékkal esett. Amíg az Apple esetében a növekedést az a bizalom motiválta, hogy a cég képes lesz a világszerte népszerű iPadhez és iPhone-hoz hasonló termékek előállítására, addig az Exxon Mobil esetében a kilátásokat jelentősen befolyásolják a hullámzó olajárak, valamint az új lelőhelyek fellelésének esélyei.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • passatgt #6
    akkor fordítva, de már javítva a cikk is
  • prybaby #5
    Ha választanom kéne az exxon lenne a befutó. Elég csalóka képet ad ha az aktuális részvényárfolyammal beszorozzák az összes részvényt, mintha azon az áron el lehet adni az összes részvényt. A másik amitől falra tudok mászni az ilyen jelegú mondatok: "Az európai veszteség akkora, mint Svájc és Dánia egyesített GDP-je" mintha bármikor is létezett volna az a pénz ami most eltűnt a semmibe.
  • Sir Ny #4
    Háát. Most nézva a yahoo finance-n... az apple 338 és 341 közt ingadozik percenként ( azt azért vágod, hogy egyik percről a másikra 1-2 mrd dollár nagyságrendben változik ami ugye 10-30%-a az összes államadósságunknak, és ezt nem a piaci tevékenysége miatt, hanem csak úgy spontán, a spekulánsok adásvétele miatt )

    Az exxon meg 336-339 mrd meg ilyenek. Tehát nem az exxont írtál el, hanem az apple-t.

    Ezzel egyébként a világ legnagyobb cége lett az alma asszem.
  • passatgt #3
    szerintem csak 314,4 az Exxon:)
  • Sir Ny #2
    Azt elfelejtetted, hogy Steve Jobs értéke felbecsülhetetlen, de legalább 50 mrd dollár. Apple + Steve Jobs meg már sokkal drágább, mint az Exxon Mobil.
  • passatgt #1
    Az Apple értéke kedden 314,5 milliárd dollárra nőtt, megelőzve a 341,4 milliárdon álló Exxon Mobilt

    ?