Gyurkity Péter

Tízmillió iPhone 5 jöhet szeptemberben

Továbbra is eredményes a cég taktikája, a hallgatás ugyanis folyamatos találgatást és izgága várakozást eredményez az érdeklődők és elemzők körében. A Google eközben ingyen telefonnal csábít.

Tajvani források számoltak be arról, hogy az Apple már leadta a rendelést a Pegatronnak, mégpedig egészen pontosan 10 millió iPhone 5 leszállításáról, amelynek szeptemberben kell majd megtörténnie, a hivatalos rajtra tehát a hónap vége felé, netán októberben kerülhet sor. Nagy meglepetést ezzel nem okoztak, korábban ugyanis már több hasonló hír jelent meg a világhálón.

Éppen ez, vagyis a meg-megújuló pletykák szolgáltatnak témát a sajtónak, hiszen ugyanezen portál a múlt hónapban még 15 millió darabról írt, lényegében ugyanazt emelve ki, vagyis hogy a megrendelés leadása már megtörtént. Nos, amennyiben hinni lehet a legújabb változatnak, erre akkor mégsem került sor, az pedig hasonlóan pikáns részlet, hogy elemzők és szakértők hónapok óta vitatkoznak több fontos (vagy annak tűnő) pontról. Nem tudni ugyanis, hogy a megjelenésre pontosan mikor számíthatunk, szeptember közepén, netán a hónap végén, vagy akár októberben - ezzel kapcsolatban már tavasszal megkezdődtek a találgatások.


Ugyanígy kérdés, hogy az iPhone 5, netán az iPhone 4S lesz-e a szóban forgó következő példány a családban, ehhez kapcsolódóan pedig az újítás lényege és jellege is vita tárgyát képezi - ti., hogy kisebb, avagy ugrásszerű fejlődésről beszélhetünk-e a jelenlegi generációhoz képest, noha már több alkalommal jelentek meg hírek arról, hogy nagyjából mire is számíthatunk. Az biztos, hogy a cég jól taktikázik, amikor a hallgatás mellett dönt, hiszen ez állandó vibrálást kelt termékeik körül, a sajtó és a közönség érdeklődő része folyamatosan foglalkozik az ezzel kapcsolatos információkkal.

A Google eközben az USA-ban kedvező ajánlattal igyekszik még tovább javítani a Nexus S okostelefon eredményén. A Best Buy oldalán 2 éves hűség fejében ingyen juthatnak hozzá a vásárlók a készülékhez (amely alapesetben 100 dollárt kóstál), ezt pedig három nagy amerikai szolgáltató, a Sprint, az AT&T, valamint a T-Mobile hálózatán használhatják - az ajánlat azonban csak néhány napig tart.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • llaszlo #20
    Te biztos bele látsz az emberek fejébe. LOL Miért nem gondolatolvasással keresed a pénzedet? Pókerben jó lennél. LOL

    Én meg biztos vagyok benne, hogy a vásárlók kb 20-25%-a fogja először megvenni. Akiknek 4-e van azok közül sokkal kevesebben cserélik le. A fő vásárlók a 3GS vagy korábbi modellekkel rendelkezők táborából fog kikerülni.
    Továbbá lesznek új vásárlók kb 10%-al fog növekedni ezen vásárlók száma.
    Hagy lássak már bele én is a fejekbe. Jaaa, hogy ez nem gondolatolvasás hanem a piac reakciója.
  • GregSB #19
    + a saját ismeretségi körömön is látom ezt. Csomó ismerősöm volt, aki nem vett 3G-t, majd 3GS-t, de most 4-ese van.
  • GregSB #18
    Ebben nagyon tévedsz. Az előző negyedévben is 140 valahány %-al több telefont adtak el, mint az 1 évvel ezelőtti hasonló negyedévben. És ez az arány igaz volt az előző negyedévekre is. Ha mindig ugyanaz a tábor venné meg a telefont, akkor nem növekednének ilyen arányban az eladások, sok az új vevő is.
  • Laza #17
    "utannad dobnak egyet"

    Ja, ha dobálnák, akkor nem lenne ennyire piszkosul tele a zsebük ..... mosolyogva fizetik ki az egészet ...
  • acdc #16
    Azt meg boven fedezi a regi eladasa.....meg marad is...
  • acdc #15
    Mivel kulfoldon az embernek evente,masfel evente,2 evente lajar az elofizestese es utanna utannad dobnak egyet akkor miert ne? Esetleg nehol 20-30 ezret ra kell fizetni ........
  • mujahedin #14
    Ha poénos ember lenne steve jobs, más burkolattal kiadná az iphone 3gs hardverét iphone 5 néven sok pénzért. Biztos vagyok benne, hogy a vásárlóközönségük 90%-a specifikációk nélkül rohanna az apple bótba, és ennek a 80% észre sem venné a turpisságot sőt magasztalná milyen jót alkotott megint az apple :)
  • Sir Ny #13
    Jobs papa pedig személyesen álcázza magát magát kína munkásnak álcázó apple PR hasonmás kínai munkásnak. Ezt egész véletlen épp tudom, mert Jobs az én nyílt wifimhez kapcsolódva (amit lehallgatok) beszélgetett erről önnönmagával. De ő nem szivárogtat ki, mert ő egy isten, tehát valaki más lesz a ludas.
  • Sir Ny #12
    Nem a kínai munkások álcázzák magukat magukat kínai munkásnak állcázó apple PR-nek, hogy kiszivárogtassanak?
  • asgh #11
    Nem az alkalmazott szivárogtat, hanem az Apple PR osztály kínai munkásnak álcázva, hogy ne bukjon le a vírusmarketing.