Napi Online

Veszteséges a Media Markt és a Saturn

Veszteséges volt a Media Markt és a Saturn fogyasztói elektronikai áruházláncok második negyedéves tevékenysége, a bajt költség- és árcsökkentéssel orvosolhatják.

A német Metro AG bejelentése szerint 44 millió euró üzemi veszteséggel zárta a második negyedévet a vállalat háztartási elektronikai cikkeket forgalmazó divíziója, a Media-Saturn. Elsősorban Németországban zuhantak a Media Markt és a Saturn áruházakat magában foglaló részleg eladásai az egy évvel korábbihoz képest. A veszteséggel szemben tavaly ilyenkor a divízió 41 millió euró nyereséget ért el az adózás és rendkívüli tételek elszámolása előtt. A teljesítmény romlására válaszul a Media-Saturn módosítja stratégiáját: sokkal jobban odafigyelnek az árakra és a költségekre - írja közleményében Horst Norberg, a divízió vezérigazgatója.

A részleg októbertől indítja el a Saturn internetes áruházát és januártól a Media Markt termékeit is meg lehet majd vásárolni a bolthálózat online portálján. A vezetőség azt tervezi, hogy 2015-ben már ötmilliárd euró bevételt érnek el az elektronikus értékesítéssel. E cél elérése érdekében a Media-Saturn további akvizíciókat is végre fog hajtani - márciusban vették meg a Redcoon online kiskereskedőt.

A Metro megerősítette éves előrejelzését, amely szerint a rendkívüli kiadások beszámítása nélkül számolt profit tíz százalékkal, 2,42 milliárd euróra nőhet az egy évvel korábbihoz képest. A Media-Saturn üzemi eredménye a költségcsökkentéseknek köszönhetően javulni fog a második félévben. A cég részvényei drágultak, mivel a befektetők számítottak a szórakoztató elektronikai divízió rossz teljesítményére, s ezért inkább az előrejelzésre figyeltek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • zola2000 #7
  A mediamarkt par eve nyilt meg zalaegerszegen, "olcso arak, mert hulye azert nem vagyok" szovegekkel, akkor megneztem hatha lesz valami nyitasi akcio, nem volt, azota se mentem be, mert kiba.... Draga.
 • Lame #6
  Annak kell orulni, hogy eddig voltak olyanok akik eltartottak egy kiallitotermet.
 • asgh #5
  A MediaMarkt átlagban 20-30%-al drágábban adja a cuccait, mint a kiskereskedők, a webshopokról nem is beszélve. Gyakorlatilag egy kiállítóterem: megnézed, megtapogatod, aztán megveszed olcsóbban a neten. Egyedül akkor érdemes a MM-be menni, ha hirtelen kell valami kábel vagy apróbb kiegészítő, már minden más zárva van és nem számít, hogy drágábban kapod.
 • gopher #4
  Amíg 10ezerért adnak egy belső CD írót - ami máshol max. 5000- addig ne csodálkozzanak.
 • viasz #3
  Nem lep meg, de pont le is sz.rom ezeket...!
 • Poetro #2
  Ezt hogy is? A magyar oldalon az akciós újságon és az elérhetőségeken kívül semmi nincs. Akkor hogyan akarnak bármit is online értékesíteni? Vagy ez is csak a német piacra vonatkozik? Csak akkor meg miért került ide ez a cikk?
 • JL666 #1
  csődöljön be nyugodtan