Berta Sándor

Barcelonában marad a Mobil Világkongresszus

Eldőlt, hogy 2012 után is a katalán városban rendezik meg a Mobil Világkongresszust (MWC). A GSM Szövetség egyúttal kihirdette, hogy Barcelona lesz a mobil kommunikáció fővárosa is.

A Mobil Világkongresszus megrendezésére összesen négy város pályázott. A megmérettetésen Barcelona mellett indult Milánó, München és Párizs is, azonban a győztes a katalán város lett, így 2018-ig biztosan itt rendezik az MWC-t. Emellett döntés született arról is, hogy Barcelona lesz a Mobil Kommunikáció Világfővárosa és ennek tiszteletére jövőre különböző rendezvényeket szerveznek.


A GSM Szövetség korábban nem hosszabbította meg a Barcelona vezetőivel kötött szerződést, hanem úgy döntött, hogy a Mobil Világkongresszus megrendezésére pályázatot ír ki. Összesen 30 város jelentkezett, végül Barcelona, Köln, München, Amszterdam, Milánó és Párizs maradt versenyben. Az utolsó forduló előtt Köln és Amszterdam is elbúcsúzott a további küzdelmektől.

A GSM Szövetség határozott arról is, hogy az eddig megszokott helyen, a Fira de Barcelona területén utoljára rendezik meg az MWC-t, méghozzá 2012 február 27. és március 1. között. 2013-tól teljesen új helyre költözik a rendezvény, mivel a környék már egész egyszerűen nem tudta ellátni a megjelent vendégeket. Az új helyszín a Gran Via melletti kiállítási terület lesz. Az első Mobil Világkongresszust itt 2013 február 25. és 28. között rendezik meg. Fontos újdonság, hogy az MWC-t a jövőben megnyitják a nagyközönség előtt és létrehoznak egy Mobil Világközpontot, ahol kiállításokat és termékbemutatókat lehet rendezni. Az eseményhez kapcsolódó Mobil Világfesztiválon pedig művészeti, sport- és zenei programok is lesznek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!