Berta Sándor

Digitális aláírás az Adobe Acrobatban

Az Adobe bejelentette, hogy megvásárolta az elektronikus aláírási megoldásokkal kifejlesztésével foglalkozó EchoSign céget. Az új technológiák várhatóan a közeljövőben bekerülnek az Adobe termékeibe.

Az EchoSign az elektronikus aláírási piacon, illetve a webes dokumentumok automatizált aláírási területén piacvezetőnek számít, ezért keltette fel az Adobe érdeklődését. A szoftvercég máris jelezte, hogy a birtokába került technológiák a Document Exchange Services szolgáltatások központi részévé válnak majd. Az EchoSign megoldásait világszerte 3 millióan használják. A technológiák bekerülhetnek az adatátvitelért felelős SendNow modulba, a nyomtatványok elkészítésére használható FormsCentralba és a CreatePDF-be. A faxok és más postai küldemények ellenőrzésére alkalmas termékek integrálása ugyanakkor túl sok időt venne igénybe.

EchoSign: The Way the Web Signs from FromEchoSign on Vimeo.


Kevin Lynch, az Adobe alelnöke és menedzsere közölte: a megoldásoknak köszönhetően lehetőség nyílik a papír alapú munkafolyamatok elektronikus folyamatokká való átalakítására, illetve ez utóbbiak meglévő vállalati rendszerekbe való integrálására. A cél az, hogy az elektronikus aláírások a jövőben kiegészítsék az Adobe ajánlatait és lehetővé tegyék a különböző dokumentumok gyorsabb, pontosabb és olcsóbb ellenőrzését. A célok között szerepel továbbá, hogy a dokumentumokban használható elektronikus aláírások végre szabvánnyá váljanak és a különböző vállalatok bátran használják ezeket a megoldásokat például a szerződéseknél.

A 2006-ban alapított EchoSign felvásárlásának részleteit a szakember nem árulta el. A cégnek egyébként jelenleg irodái vannak Kaliforniában, Nagy-Britanniában és Németországban, s havonta 500 millió dollár értékben kap megrendeléseket. Egyaránt léteznek EchoSign modulok a Salesforce, a WebEx, az Oracle CRM és az SAP CLM rendszereihez. A felvásárlás tényét megerősítette Jason Lemkin, az EchoSign vezetője is. Az Adobe a vállalat összes munkatársát átveszi.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • chuky123 #1
    De ezt nem értem ezt simán lehet hamisítani. Idáig is volt digitális aláírás de az nem így működött hogy simán aláfirkáltam. Hanem az tartalmaz egy hitelesítőkódot. Így biztosan tudjuk ki küldte. De valaki aki hozzáértő elmagyarázhatná hogy műkődik a digitális aláírás.