Berta Sándor

Októberben jön az Amazon tábla PC-je

Amerikai lapértesülés szerint hamarosan érkezhet az Amazon saját táblagépe, amelyen a Google operációs rendszere fut majd és amely 9 collos kijelzővel fog rendelkezni.

Az iPadnek rövid időn belül egy újabb kihívóval kell szembenéznie, ugyanis a The Wall Street Journal cikkében arról írt, hogy az Amazon hamarosan piacra dobja a saját Androidot futtató tábla PC-jét. Az új termék várhatóan a karácsonyi piacra időzítve, még október előtt megjelenhet, 9 collos képernyővel látják el, viszont az iPaddel ellentétben nem lesz külön integrált kamerája a videotelefon-beszélgetésekhez. Ezzel az Amazon csatlakozik ahhoz a népes táborhoz, amelynek már tagja többek között a Samsung (Galaxy Tab), a Motorola (Xoom) és a Hewlett-Packard (TouchPad). A cégnek azonban van egy nagy előnye: komoly márkahű vásárlói bázisa van, akiket alighanem érdekelni fog a cég legújabb terméke is. Mindez ráadásul azt is jelentené, hogy az online zenei piac mellett a vállalat egy újabb területen is az Apple konkurensévé válik.

A társaság természetesen nem saját maga építi majd meg a táblagépet, inkább ázsiai gyártókkal köt majd együttműködési megállapodást. Azonban az Apple vezetőinek nem csak az új tábla PC-vel kell majd szembenézniük, mert az Amazon két új Kindle-modellt is piacra akar dobni, ráadásul még ebben a negyedévben. Az egyik készülék érintőképernyőt kap, míg a másik egy javított, de olcsóbb változat lesz. Sarah Rotman Epps, a Forrester Research elemzője rámutatott: a két cég érdekes viszonyban van egymással, egyszerre barátok és ellenségek. Egymásra vannak utalva, hiszen az Amazon az iTunes rendszerében is árulja az e-könyveit, de ettől még komoly konkurenciaharc van közöttük.

A DigiTimes tajvani hírportál május elején arról a nem megerősített hírről számolt be, hogy a Quanta Computer készítheti majd az Amazon tábla PC-jét. Az üzlet keretében a Quanta 100 milliárd tajvani dollárt, vagyis körülbelül 2,36 milliárd eurót kap az Amazontól az eszközök elkészítéséért. A tervek szerint a vállalat havonta 7-800 000 tábla PC-t fog gyártani. Az Amazon tábla PC-inek érintőképernyőjét az E-Ink Holding szállítja. A kijelzőket úgynevezett Advanced Fringe Field Switching (FFS) technológiával látják el, ami akár erős napfényben is lehetővé teszi a jó olvashatóságot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #8
    Uj informacio neked: A 6 collos kijelzok NEM tudnak egy atlagos konyvoldalt megjeleniteni. Egy picit nagyobb konyvoldalt pedig ugye megkevesbe.
    Ezert.

    A 6 collos kepernyot nagyon surun kell lapozni.
    A 9 coll az messze nem "gyurodeszka", foleg ha nem a DX kullemevel, hanem karcsubb kerettel rendelkezik. ;)
    Sokszaz konyvem van, ami nagyobb mint 10 coll, azokat szivesen kivaltanam egy ilyen eszkozzel, utazgatva.
  • neB #7
    Csodás pont ma rendeltem meg a Kindle-t szerintetek érdemes kivárni az újabb modelt vagy mondjam le?
  • Komolytalan #6
    És az miért lenne jó? Ott van a DX, ha gyúródeszkán akarsz olvasni.
  • BrockSamson #5
    Pontosan. Ilyen Kindle-fele joarasitas mar meghozna a nep kedvet hozza.
  • asgh #4
    Az áron fog múlni minden. Ha jelentősen az iPad alá tud menni (ez kb. 350 USD körüli árat jelent), akkor sikeres lesz, ha nem, akkor ugyanúgy jár, mint a többi androidos tábla: elvegetál valahogy.
  • noland #3
    Én már végre arról akarok olvasni, hogy a Kiu-csun új zenélő művirágot jelentett meg.
  • Tetsuo #2
    Remelem 9 collos lesz az olvaso is vegre.
  • Thaddeus #1
    Like a baus.