Berta Sándor

Akár napokon belül érkezhet az Android 3.2

Kiszivárgott információ alapján akár egy héten belül megjelentetheti a Google az operációs rendszer legújabb verzióját, amely szintén a Honeycomb kódnevet viseli és néhány szempontból előrelépést jelent a 3.0-s változathoz képest.

Az információt a Google egyik fejlesztője szellőztette meg az Android Central fórumán. A szakember azt írta, hogy az új Android 3.2 a Motorola Xoom készülékeken debütálhat és a szoftvert a vállalat továbbra is a Honeycomb kódnévvel látja el. Az Android and Me nevű portál már azt is tudni vélte, hogy milyen újdonságokat hozhat az új verzió. A leírás szerint az egyik legfontosabb változás, hogy az Android 3.2 már teljes mértékben támogatja a Qualcomm processzorokat és a 7 collos kijelzők használatát. A korábbi Android változatokat futtató tábla PC-ket általában 10 collos képernyőkkel és Nvidia Tegra 2 chipekkel szerelték fel. Emellett lehetővé válik, hogy az olyan készülékek operációs rendszerét is frissíteni lehessen, mint a HTC Flyer.

A fejlesztők ezenkívül számos hibát kijavítottak az új verzióban, így az megbízhatóbb lett és a módosításoknak köszönhetően a hardvergyorsításos funkció is hatékonyabban működik. A szakemberek kiemelten foglalkoztak azzal, hogy az Android 3.2 stabilabb legyen elődjeinél, azokat ugyanis rendszeresen bírálták a felhasználók az alkalmazások lefagyásai miatt. Végül, de egyáltalán nem utolsósorban frissítették az Apps Movie Studio, a Music és a Movies programokat. Azt ugyanakkor nem lehet tudni, hogy ez a frissítés új funkciók integrálását jelenti-e, vagy csak az ismertté vált hibák kijavítását.

A Huawei tábla PC-je már eleve a Google által még be sem jelentett Android 3.2-vel érkezik, ugyanakkor a várhatóan novembertől kapható harmadik generációs Google Nexus operációs rendszere már az Android 4.0 lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Madve #6
    Tévedés, még mindig nem. Majd az év végére várható 4-es verziótól, amit táblára és telefonra egyaránt szánnak. Addig a második mag ott "hever" érintetlenül, csak egy marketinges fogás, hogy pörgésben tartsák a piacot. Wp is majd 8-tól, ios meg 5-től támogatja, szóval perpillanat nincs semmi, ami használná...
  • Inquisitor #5
    "Ha megvan a forrás, akkor lehet portolni a honeycomb-ot más készülékekre is"
    Izé, lépesméz eddig is jól futott egy csomó modern telefonon. Youtube a barátod :)
    A több proci támogatást azért kérdeztem, mert anno elsőre kijövő 2.2-es telefonoknál és 3.0.0-ás táblánál is írták, hogy nem támogatja. A dologban azért nehéz tájékozódnom, mert nyilván nem az Android felületen, hanem a kernelen múlik, az meg eléggé össze vissza cserélhető alatta.
  • hungi #4
    Ha megvan a forrás, akkor lehet portolni a honeycomb-ot más készülékekre is: olyanokra, amit a gyártók b*sznának frissiteni csak azért, hogy vegyed meg az újabbat.
  • aronvirginas #3
    "A gond inkabb az, hogy mikor lesz nyilt az uj verzio forrasa."

    Miért, bele akarsz olvasni?
  • kvp #2
    "És a több procimagot támogatja"

    Mar a 2-es sorozat is tamogatta. A programok meg eldontik, hogy kihasznaljak-e vagy sem. A gond inkabb az, hogy mikor lesz nyilt az uj verzio forrasa.
  • Inquisitor #1
    És a több procimagot támogatja? :)
    Amúgy meg lassan itt az Icecream Sandwich ...