MTI

Nyereséges volt a 4iG 2018-ban

A 4iG Nyrt. 2018-ban 102,8 millió forint adó utáni nyereséget ért el az előző évi 452 millió forint veszteség után - derül ki az informatikai vállalat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett jelentéséből.

A nemzetközi pénzügyi szabvány (IFRS) szerinti konszolidált értékesítési árbevétel 14 milliárd forint volt, ami 17,2 százalékos csökkenés az előző évi, csaknem 17 milliárd forintos bevételhez képest. Ez részben a Microsoft partnerség megszűnésének, részben a pályázaton elnyert megrendelések későbbi időszakban megmutatkozó eredményeinek következménye - olvasható a jelentésben. A vállalatcsoport üzleti eredményessége ugyanakkor EBITDA-szinten 842 millió forint volt, ami több mint háromszorosa a 2017-ben elértnek. A növekedés főként a szervezeti és működési fejlesztéseknek köszönhető.

Tavaly új korszak kezdődött a 4iG történetében: június és október között az Opus Global Nyrt., valamint a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. kötelékébe tartozó magántőkealapok többségi irányítást biztosító tulajdont szereztek a vállalatban - emlékeztet a cég a jelentésben. Hozzáfűzik: a Konzum-Opus-csoport az ország meghatározó és egyik legdinamikusabban növekvő befektetési holdingja, amely tőkéje és a menedzsment tudása révén a jövőben nagyban támogatja a 4iG stratégiájának megvalósítását és a növekedési célok elérését.

A cég a következő időszakban a piacot és a többi piaci szereplőt jóval meghaladó mértékű bővülést vár. A 4iG 2019. január 31-ével beolvasztotta leánycégeit. Az akkori közlemény Jászai Gellértet, a 4iG Nyrt. igazgatóságának elnökét idézte, aki úgy fogalmazott: az Axis Rendszerház Informatikai Fejlesztő és Tanácsadó Kft., a Mensor3D Kft. és a HUMANsoft Elektronikai Kft. beolvadásával minden korábbinál versenyképesebb magyar informatikai nagyvállalat működésének kereteit hoztuk létre annak érdekében, hogy kiváló IT-szakembereinkre támaszkodva sikeresen szolgálhassuk ki a Magyarországon és a régióban folyamatosan növekvő piaci igényeket.

A társaság részvényeit a BÉT standard kategóriájában jegyzik. 2018-ban, közel 600 százalékos emelkedéssel a 4iG lett a Budapesti Értéktőzsde legjobban teljesítő vállalata - áll a jelentésben. A 4iG részvények éves tőzsdei átlagára (1044 forint) 307,81 százalékkal magasabb volt, mint a 2017-es átlag, a 2018. december 31-i záróár pedig 1580 forint volt, ami 670,73 százalékkal haladta meg a 2017. december végi záróárat. A 4iG papírok legalacsonyabb ára az utóbbi egy évben 195 forint, a legmagasabb 2280 forint volt, a pénteki kereskedési napon 2060 forinton zártak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!