MTI

A bécsi tőzsde biztosítja a zágrábi tőzsde informatikai rendszerét

A bécsi tőzsde hétfőn megkezdte a zágrábi tőzsde informatikai és kereskedelmi rendszerének az üzemeltetését - közölte a Wiener Börse AG.

A bécsi tőzsde által nyújtott informatikai szolgáltatások a kereskedés valós idejű felügyelete mellett árfolyamindexek kalkulációjára, adatbázis-szolgáltatásokra és különböző hozzáférési felületek biztosítására is kiterjed. A Zagreb Stock Exchange informatikai és értékpapír-kereskedelmi rendszerével ötre emelkedett a bécsi tőzsde által üzemeltetett kereskedelmi platformok száma. A Wiener Börse AG üzemelteti a bécsi mellett a szlovéniai, csehországi, magyar és horvátországi értékpapír-kereskedelmi rendszereket, amelyek együttesen 15 ezer pénzügyi befektetési termék forgalmazását teszik lehetővé 154 tőzsdei tag között 1800 értékpapír-kereskedő számára.

A bécsi tőzsde és a zágrábi tőzsde már 2014 óta folytatott együttműködést az értékpapír-kereskedelmi adatok szolgáltatása (data vending) terén. A zágrábi tőzsdén jegyzett részvények piaci tőkeértéke 31,5 milliárd euró, a piac havi forgalma átlagosan 53 millió euró. A tőzsdének 17 tagja van és 151 horvátországi vállalat részvényeit jegyzi.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!