SG.hu

Új hardverfigyelő modul az AIDA64-ben

Alighogy bemutatta az AMD a Llano kódnevű processzorát, máris megjelent a rendszerdiagnosztikai termékcsalád, az AIDA64 frissítése, amely az új processzor mellett ősszel megjelenő újdonságokat is támogat.

A korábban Everest néven ismert, Windows-on futó PC diagnosztikai és benchmark program legújabb - 1.80-as - verziójának legfőbb újdonsága az úgynevezett SensorPanel, amely sokrétűen testre szabva grafikusan képes ábrázolni a felhasználó által figyelni kívánt paramétereket. Az AIDA64 a hardver- és szoftverkörnyezet feltérképezésével a legapróbb részleteket is kideríti számítógépünkről; különféle sebesség- illetve stressz-teszteket képes futtatni; ki tudja olvasni a gépben lévő érzékelők adatait (pl. processzor, videokártya hőmérséklete), és figyelmeztet, ha valamelyik adat egy beállított küszöbértéket átlép.


A fejlesztők már a megjelenés előtt fel tudták készíteni az AIDA64 1.80-as verzióját az Llano-ra, sőt, a csak őszre várható első nyolc magos CPU-ra is, a Bulldozer kódnéven futó FX-re: "Párhuzamosan dolgoztunk az AMD jövőbeni processzorának benchmarkjain is, főként, hogy az abban debütáló FMA4 és XOP utasítás-kiegészítéseket is támogassuk." - nyilatkozta a frissítésről Miklós Tamás, a fejlesztés vezetője. "Az AMD korábban azt hangoztatta, hogy a Llano után 1 héten belül megjelenik a Bulldozer, de végül az utóbbit elhalasztották a 3. negyedévre - mi viszont időben elkészültünk a támogatással. Hasonlóan jártunk a VIA QuadCore-ral, amit ugyan már most támogat az AIDA64, de csak augusztus-szeptember környékén dobják piacra."

AIDA64 most megjelent új verziója - SensorPanel néven - egy új hardverfigyelő modullal bővült, amely a már korábban meglévő OSD Panel és Sidebar Gadget helyét és funkcióját veszi át magasabb szinten. A két régi modul is megmaradt, főként azért, mert a magasabb szint igen sokrétű testre-szabhatóságot jelent, aminek következtében a kezelőfelület is meglehetősen bonyolulttá vált, így aki nem kíván élni a többlet-lehetőségekkel, az továbbra is tudja használni az OSD Panel-t illetve a Sidebar Gadget-et.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • KutViZ #3
    "A korábban Everest néven ismert" hee?? nekem hamarabb volt AIDA32-őm mint Everestem. mit lett itt összekavarva, valaki mindja már el.
  • Cat #2
    A fejlécben is szerepel, hogy "Rövidhírek, Sajtóközlemények". Nyilván itt ez utóbbiról van szó.
  • Csakezmaradt #1
    Forrás, SG.hu, mi?
    Prim Online-on előbb fenn volt a hír, aminek a szövegét némi változtatással, bemásolták ide...